Annons:

Nu har Mörlunda en samhällsförening – ”112 väldigt bra förslag”

Simon Rydén, Linnéa Karlsson och Emelie Erlandsson är tre av personerna bakom den nybildade samhällsföreningen i Mörlunda. Foto: Pressbild

Nu har Mörlunda en samhällsförening – ”112 väldigt bra förslag”

När Hultsfred kommun genomförde sin ortsvandring i Mörlunda framkom hela 112 förslag om hur orten skulle kunna utvecklas. Nu har en samhällsförening bildats för att driva på utvecklingen.
– Vi vill ha en grupp som driver det här, säger ordföranden Linnéa Karlsson.

Annons:

Kommunens ortsvandringar är populära och lyfter fram idéer som kan förbättra kommunens samhällen. I höstas var det dags för Mörlunda och hela 112 förslag presenterades för kommunledningen. 

I kölvattnet av det har nu en samhällsförening bildats.

– Det hela började med ortsvandringen som var i höstas. Det kom upp mycket idéer om vad som skulle kunna förbättras. Det handlar om belysning, GC-vägar, flera platser för barn och ungdomar, fritidsgård med mera. Efter det började vi diskutera om vi skulle dra igång en samhällsförening och nu har vi gjort det, berättar Linnea Karlsson, som blev vald till ordförande under föreningens första möte.

 "Måste få till en grund först"

Ett dussintal var närvarande när föreningen bildades.

– Många tycker att det är ett jättebra initiativ och vi hoppas på en bra uppslutning. Vi har inte dragit igång att värva medlemmar än, men vi är ett par stycken som skrev in sig som medlemmar på mötet.

Nummer ett blir att etablera föreningen.

– Första steget är att vi ska sätta oss och lägga grunden för hur vi ska gå vidare. Vi ska etablera en förening i samhället och sprida information om att vi finns. Vi vill inte dra igång med något projekt det första vi gör, utan vi måste få till en grund först och veta hur vi ska gå vidare. Styrelsen ska samlas och se lite vad som är viktigast att gå vidare med.

Vad tycker du kan bli bättre i Mörlunda?

– Alla de 112 förslag som kom in från ortsvandringen är väldigt, sedan är en del rena önskningar. Mycket handlar om belysning, det är många barnfamiljer och hundägare som är ute och går. Det är dålig belysning på många delar, framförallt vid övergångsställen. Sedan vill många att tåget ska stanna i Mörlunda igen. Man kan alltid ha det som förhoppning.

 "Blir en tät gemenskap"

Karlsson är född och uppvuxen i Mörlunda.

– För mig är det hemma och jag vill inte härifrån. Jag tycker att det är lite framåtanda här nu och hoppas att det här ger en positiv energi. Jag vill att vi får till en plattform för idéer och tankar kring att göra Mörlunda ännu bättre. På småorter känner alla alla och det blir en tät gemenskap när man drar åt samma håll och gör saker tillsammans.

Vad betyder kommunens ortsvandringar?

– Jag tycker att det är ett jättebra initiativ att göra det. Jag förstår att det är mycket för kommunen att hantera önskningar och klagomål, men det är jättebra att de visar sig på småorterna.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt