Annons:

Beskedet: Dackestupet öppnar inte för säsongen:

Varma vädret gör att Dackestupet i Virserum inte öppnar för säsongen. Foto: Dackestupet

Beskedet: Dackestupet öppnar inte för säsongen: "Tyvärr"

Det har varit oklart om Dackestupets skidbacke kommer kunna öppna. Nu kommer beskedet. Svaret är nej. 

Annons:

Det varma vädret har verkligen ställt till det för många skidanläggningar, framför allt i södra Sverige, eftersom snökanonerna måste stängas av så fort det blir plusgrader. Trots att det har varit minusgrader vid vissa tillfällen har det inte varit tillräckligt länge för att en bra snögrund ska kunna läggas. 

Niklas Pettersson, en av Dackestupets många ideella krafter, berättade för en tid sedan att det behöver vara ihållande kyla i en vecka och flera minusgrader under hela dygnet för att anläggningen ska kunna öppna.

På onsdagskvällen kom Dackestupets negativa besked att de ger upp för denna säsong på grund av det varma vädret. Det har gått för lång tid av säsongen för att det ska vara aktuellt att öppna skidanläggningen. 

”Tyvärr måste vi meddela att det inte blir någon säsong i år som kanske många har förstått. Vi har varit optimister in i det sista men kylan har dessvärre uteblivit. Nu slickar vi våra sår och ser fram emot en sommarsäsong med cykling, naturpasset och lite sommaröppet i cafeterian”, skriver Dackestupet på sin Facebooksida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt