Annons:

Nya lägenheter är klara i Målilla – inflyttning i slutet av veckan

De fem nya lägenheterna på Södra Långgatan i Målilla är klara för inflyttning på fredag. Foto: Linus Johansson

Nya lägenheter är klara i Målilla – inflyttning i slutet av veckan

Fem nya lägenheter har byggts på Södra Långgatan i Målilla under det senaste året. På fredag kan hyresgästerna flytta in. 
– Hyresgästerna har väntat ett tag och får sina nycklar på fredag, säger Nicke Wainebro, projektledare på Hultsfreds Bostäder. 

Annons:

I mitten av mars förra året tog Lars Rosander (C) och Åke Nilsson (KD) det första spadtaget för Hultsfreds Bostäders fem nya lägenheter i de centrala delarna av Målilla. 

Det var första gången sedan 2010 som det byggdes lägenheter i Målilla och nu, drygt ett år senare, är arbetet klart. 

– Det är fem nya lägenheter som står klara. Besiktningen var förra veckan och nu är det efterbesiktning för anmärkningarna på torsdag. Hyresgästerna får nycklarna på fredag, säger projektledaren Nicke Wainebro på Hultsfreds Bostäder. 

Samtliga lägenheter är i markplan och det rör sig om två tvåor och tre treor. Det har funnits kontrakt på samtliga fem lägenheter men en tvåa återstår att hyra ut. 

– Samtliga fem lägenheter var uppbokade men en hyresgäst hoppade strax av före jul så det finns en tvåa ledig, säger Nicke Wainebro. 

"Håller hög standard"

I maj 2018 tog ett enigt kommunfullmäktige beslut om att bygga totalt sju lägenheter i Målilla men ett svalt intresse gjorde att det landade på fem lägenheter. 

– Det pratades om sju lägenheter i två byggnader från första början. Vi märkte sedan att det var svalare intresse så vi bestämde att dra ner till ett hus med fem lägenheter. Det känns som att det var rätt att göra så. 

Hur vill du beskriva lägenheternas standard?

– Lägenheterna håller hög standard med tvättmaskin, torktumlare och inglasad uteplats på baksidan. Det är rätt så fina lägenheter på så vis. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt