Annons:

Missnöjd kund köpte möglig och jordig höbal – får pengarna tillbaka

En kvinna från Hultsfred får rätt av ARN efter att ha fått en möglig höbal. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Missnöjd kund köpte möglig och jordig höbal – får pengarna tillbaka

En kvinna från Hultsfred är missnöjd med ett köp av rundbalar och får pengarna tillbaka. Den ena höbalen var full av jord, damm och mögel och gick inte att utfodra djur med. 

Annons:

I slutet av 2018 beställde kvinnan, hemmahörande i Hultsfred, två rundbalar och upptäckte i ett tidigt skede att den ena höbalen innehöll jord, damm och mögel. Säljaren uppgav att problemet skulle lösas på bästa sätt men därefter svarade inte säljaren mer. 

Den missnöjda kunden anmälde företaget till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och nu rekommenderar de företaget att gå kundens krav till mötes. 

”Eftersom höet är otjänligt som foder är felet så väsentlig att köparen har rätt att häva köpet. När ett köp hävs ska köpeskillingen återbetalas till köparen mot att denna återlämnar varan till säljaren”, skriver ARN i sin motivering till beslutet. 

ARN anser att köparen inte har haft någon nytta av höet överhuvudtaget och att berört företag ska återbetala 1 125 kronor till köparen. Om företaget vill få tillbaka det obrukbara höet får bolaget hämta det snarast, senast en månad efter ARN:s beslut. Köparen är inte skyldig att återlämna höet till företaget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt