Annons:

Region Kalmar län: ”Man kan arbeta om man inte har några symtom”

Vårdpersonal som varit utomlands och inte uppvisar symptom av att vara smittade av Coronavirus kan jobba som vanligt skriver region Kalmar län.

Region Kalmar län: ”Man kan arbeta om man inte har några symtom”

Personer som varit på en utlandsresa i ett område där det sker spridning av Coronavirus och jobbar inom Region Kalmar län, kan jobba som vanligt om de inte visar några symptom på att de är smittade.



 


  

Annons:

Med på resan i den buss som i fredags avreste till norra Italien, finns personer som arbetar på Västerviks sjukhus. Det finns idag en oro över att de personer som rest till Italien kan komma att vara smittade av Coronavirus när de kommer tillbaka till Västervik.

DVV ställde frågan till Region Kalmar län om hur de agerar när personal kommer tillbaka från en utlandsvistelse där ett utbrott av Coronavirus har skett.  I ett mail från Regionens HR-direktör Helen Persson fick vi följande svar i ett mail.

 - Vi gör inga egna regler, utan följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och Kalmar läns smittskyddsläkare. Det innebär att medarbetare i Region Kalmar läns verksamhet som varit på resa i ett område med pågående smittspridning kan leva och arbeta som vanligt om de inte har några symtom. Den bedömning som Folkhälsomyndigheten gör och det besked smittskyddsläkaren lämnat år att man inte smittar om man inte har symtom. Om man uppmärksammar symtom ska man sjukanmäla sig, stanna hemma och genast kontakta 1177 Vårdguiden telefonledes för vidare information, skriver Helen Persson.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt