Annons:

Hotellets personalstyrka permitteras ner till halvtid

Hotell Hulingen i Hultsfred permitterar ner all personal till halvtid. Foto: Ossian Mathiasson

Hotellets personalstyrka permitteras ner till halvtid

Hotell Hulingen i Hultsfred permitterar tillfälligt all personal. Hela personalstyrkan jobbar från och med måndag bara halvtid. 
– Vi har 14 heltidsanställda som går ner till 50 procent, säger hotellägaren Putte Svensson Sahlin. 

Annons:

Till följd av det nya coronaviruset är det kämpigt för många företagare. Hotell Hulingen i Hultsfred har bestämt sig för att permittera alla 14 anställda ner till halvtid, något som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om. 

– Det handlar om kökspersonal, servering, reception och städ. Det var ett beslut som vi fattade för länge sedan. Så fort regeringen kom med att man kan göra så tog vi tag i det. Man måste göra nya scheman och upprätta avtal med fack. Det gäller tills att det händer något annat. Vi har öppet precis som vanligt, sex dagar i veckan både dagar och kvällar, säger Putte Svensson Sahlin. 

Är det ett led i att försöka rädda hotellet?

– Det är liten del men det hjälper inte. Visst, man skjuter det lite framför sig men det kommer inte hjälpa, säger Svensson Sahlin. 

Vad tänker du kring den rådande situationen?

– Jag vet inte. Man tar en dag i taget, det gäller att skrika åt alla håll och kanter så folk förstår och fattar beslut oavsett om det är kommun eller regering. Jag har skickat meddelanden till regeringskansliet, regionen och kommunen. Jag har full förståelse för alla beslut som tas men jag måste skrika för alla småföretagare och alla våra anställda. Man måste tala om hur det drabbar småföretagarna. Om ingen vet det så kan man inte heller vidta åtgärder för att hjälpa till.

Hur ser det ut på hotellet just nu?

– Konferenser och kurser finns inte för stunden, det är obefintligt. Luncherna har gått ner till en tredjedel och hotellboendet är nere under tio procent av det normala. Nästa vecka är noll hotellbokningar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt