Annons:

Patric Engqvist är med och håller i den publikfria tillställningen på Hotell Hulingen som ska livesändas på Facebook. Foto: Stefan Härnström

Hultsfredsduon gör insats för musikhotellet: ”Blir berörd”

Kenneth Rosén och Patric Engqvist lider med att det går tungt för Hotell Hulingen under coronakrisen. I april kommer duon, tillsammans med flera musikaliska vänner, leverera en publikfri tillställning på hotellet som ska livesändas på Facebook. 
– Man blir berörd när ett ställe som ligger så nära hjärtat har det svinjobbigt, säger Patric Engqvist. 

Annons:

Det är Kenneth Rosén och Patric Engqvist som agerar med att arrangera en livesändning från Hotell Hulingen utan publik fredagen den 3 april. Publiken, som får sitta hemma i soffan, får köpa virtuell öl, boka rum och köpa biljett till sändningen med alla intäkter till hotellet. 

– Sedan festivalen gick i graven försvann 140 konserter men det får vi numera på Hotell Hulingen. Det har mycket konserter och bra underhållning och är ett skönt ställe att gå till. Man känner sig hemma och det är viktigt att stället kan finnas kvar. Det får inte försvinna och man har frågat sig själv vad man ska göra. Då kom jag och ”Kenna” (Kenneth Rosén) på idén med att ha en livesändning från hotellet, säger Patric Engqvist. 

Tolv akter är redan med

Det är i nuläget tolv akter som kommer bjuda på underhållning på Hotell Hulingen. 

– Det är människor som finns i vår närhet som kommer till hotellet. Allt grundar sig på att vi ska göra en livesändning på Facebook som fylls med underhållning av alla dess slag, säger Patric Engqvist och fortsätter:

– Förhoppningsvis kommer det in en del pengar som går till hotellet. De som tittar på sändningen får tips på hur man kan stötta hotellet. Vi själva vet inte hur lång tid det kommer ta, kanske en och en halv timme eller tre timmar. Det blir mycket musik, något klipp från vinterns humorshow och inspelade hälsningar.

Att många lokala företagare har det kämpigt under coronapandemin har inte undgått någon. 

– Vi lider med alla som har det kämpigt och vi har valt att stötta det som ligger oss nära. Vi hoppas inspirera andra att göra liknande saker för andra företag som går tungt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt