Annons:

LOKALT FÖRETAG AVVECKLAR VERKSAMHET – 45 FÅR GÅ

Bergs Timber avvecklar sin verksamhet i Gransjö. Foto: Ossian Mathiasson

LOKALT FÖRETAG AVVECKLAR VERKSAMHET – 45 FÅR GÅ

Företaget Bergs Timber, med huvudkontor i Vimmerby, har fattat beslut om att avveckla Gransjö sågverk. Verksamheten ska upphöra snarast möjligt och vara helt avvecklat under hösten 2020.

Annons:

"Under vintern har en strategisk översyn av den svenska sågverksrörelsen genomförts med målsättningen att skapa förutsättningar för långsiktig lönsamhet. Den nu färdiga planen visar tydligt på potentialen i att kraftsamla utveckling och investeringar till tre av dagens fyra sågverk", skriver Bergs Timber i ett pressmeddelande.

Med anledning av det har styrelsen fattat beslut om att omedelbart inleda MBL-förhandlingar om att avveckla Gransjö sågverk i Emmaboda kommun. Sågverksamheten ska upphöra snarast möjligt och hela verksamheten ska avvecklas under hösten 2020. Nedläggningen berör cirka 45 anställda.

– Vi ser det inte som ekonomiskt realistiskt att fortsätta utveckla våra fyra befintliga sågverk och kommer därför att kraftsamla våra resurser och investeringar till enheterna i Vimmerby, Mörlunda och Orrefors. Härigenom stärks förutsättningarna för långsiktig lönsamhet i den svenska sågverksrörelsen. Tyvärr betyder beslutet att cirka 45 av våra medarbetare behöver lämna företaget, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef för Bergs Timber.

Avvecklingen kommer att belasta resultatet för det första kvartalet med cirka 30 miljoner kronor för nedskrivning av anläggningstillgångar och avvecklingskostnader. Kassaflödet bedöms påverkas positivt med cirka 60 miljoner kronor när avvecklingen av verksamheten är genomförd, skriver Bergs Timber.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt