Annons:

Börsnoterade företaget drar tillbaka förslag till utdelning på grund av covid-19

Bergs Timber drar tillbaka förslag till utdelning. Foto: Ossian Mathiasson

Börsnoterade företaget drar tillbaka förslag till utdelning på grund av covid-19

Börsnoterade företaget Bergs Timber AB drar tillbaka sitt beslut om aktieutdelning. Detta på grund av coronaviruset covid-19.

Annons:

Bergs Timbers styrelsen har fattat beslut om att skjuta upp sin årsstämma till ett senare datum och den kommer senast hållas den 30 juni 2020. 

Dessutom har styrelsen beslutat om att dra tillbaka den tidigare föreslagna utdelningen om 0,04 kronor per aktie. Totalt handlar det om cirka 14 miljoner kronor.

"Styrelsens beslut har fattats mot bakgrund av rådande omvärldsklimat med osäkerhet kring de ekonomiska effekterna som spridningen av coronaviruset medför. Styrelsen prioriterar att upprätthålla Bergs Timbers finansiella ställning och manöverförmåga", skriver Bergs Timber i ett pressmeddelande. 

"Redan påverkats negativt"

Bergs Timber meddelar samtidigt hur man har påverkats av coronavirusets effekter:

"Leveranserna under inledningen av 2020 har för säsongen varit bra och vissa prishöjningar har kunnat uppnås som en följd av förbättrad marknadsbalans. Effekterna av den nu pågående coronakrisen är i dagsläget svårbedömda. Vissa marknader och produkter, särskilt vidareförädlade produkter, har redan påverkats negativt. Läget förändras snabbt och förändringar i nuvarande produktions- och marknadsupplägg kommer att genomföras", skriver företaget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt