Annons:

Här är lokala sträckan som får sina första fartkameror

Två fartkameror sätts upp på sträckan mellan Virserum och Målilla, en sträcka som tidigare inte har haft några fartkameror. Foto: MostPhotos

Här är lokala sträckan som får sina första fartkameror

På riksväg 23 mellan Virserum och Målilla finns inga fartkameror i dag. Två kommer sättas upp med start vecka 16. 

Annons:

Det är Trafikverket som agerar och sätter upp nya trafiksäkerhetskameror i både Jönköpings och Kalmar län. Syftet är att människor inte ska dödas eller skadas i trafiken och Trafikverket pekar på att kamerorna bidrar till sänkt hastighet, något som är den faktor som har störst betydelse för hur allvarliga följder en trafikolycka får. 

Direktkopplade till polisen

Kamerorna innehåller både kamera och radar, är direktkopplade till polisen, fungerar både dag och natt och endast de som kör för fort fotograferas. 

”Trafiksäkerhetskamerorna i landet räddar närmare 30 liv per år och fler än 70 personer per år från att bli allvarligt skadade i trafiken. Vi vill inte att någon ska behöva åka fast för fortkörning, men vi gör allt vi kan för att människor inte ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken”, säger Kristina Johansson på Trafikverket i ett pressmeddelande. 

Väg 23 får sina första kameror

I Kalmar län ska det sättas upp flera kameror på sträckor som saknar kameror i dagsläget. Det handlar om väg 28 mellan Blekinges länsgräns och Eriksmåla (sex kameror), väg 37 mellan Kronobergs länsgräns och Högsby (sex kameror) och väg 23 mellan Virserum och Målilla (två kameror). 

Arbetet med att få kamerorna på plats påbörjas inom kort och på sträckan mellan Virserum och Målilla blir det start vecka 16. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt