Annons:

Mindre andel elever kan återvända till stängda gymnasieskolor

Stängda gymnasieskolor får ta emot mindre grupper av elever för att utföra examinationer och få undervisning i praktiska moment. Foto: Pixabay

Mindre andel elever kan återvända till stängda gymnasieskolor

Nu blir det möjligt för gymnasieskolor att ta emot mindre grupper elever under coronakrisen. 
”Vi välkomnar att regeringen ger möjlighet till flexibla lösningar i mindre grupper vid vissa tillfällen på skolan”, säger Mats Gerdau, ordförande SKR:s utbildningsberedning, i ett pressmeddelande. 

Annons:

Från och med nu kan landets gymnasieskolor ställa om från att vara helt stängda till att vara delvis öppna för vissa elevgrupper vid vissa tillfällen. 

Enligt pressmeddelandet från Sveriges kommuner och regioner (SKR) är förändringen extra betydelsefull för sistaårseleverna som går sista gymnasieåret och som behöver komma till skolan för att utföra vissa moment för att bli klar med utbildningen. 

”Beslutet möter ett behov hos eleverna, samtidigt som smittskyddet kan upprätthållas”, säger Mats Gerdau, ordförande för SKR:s utbildningsberedning, i ett pressmeddelande. 

"Alla kan inte återvända"

Elever som har svårt att hänga med i undervisningen kan i och med regeringens beslut om ändring i förordningen få chansen till särskilt stöd, antingen individuellt eller i mindre grupper i skolan.

Alla elever som går sista året och ska ta studenten till sommaren kan naturligtvis inte återvända till skolan i det här skedet. 

Fjärr- och distansundervisningen fungerar bra men oro finns för att det kommer bli svårare för både lärare och elever att klara av denna typ av undervisning om inte läget förändras. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt