Annons:

Några verksamheter har fått rätta sig:

Några verksamheter har fått rätta sig. Foto: Pixabay

Några verksamheter har fått rätta sig: "En tolkningsfråga"

Smittskyddsläkaren kan gå in och stänga verksamheter som inte följer myndigheternas riktlinjer. Det har dock inte hänt ännu.
– Restauranger som fått påpekanden har rättat sig, säger Lisa Labbé Sandelin.

Annons:

Fler och fler söker till uteserveringar i det vackra vårvädret. En vanlig vår hade det förstås endast varit positivt, men i år är inget som vanligt.

– Inte minst restaurangerna har ett stort ansvar när uteserveringarna öppnar. Det här blir ingen vanlig vår eller sommar med fullpackade uteserveringar och spring mellan borden. Det är viktigt att alla faktiskt inser det, säger Lisa Labbé Sandelin.

Smittskyddsläkaren kan gå in och stänga en restaurang som inte följer regelverket. Det har inte hänt, men ett antal restauranger har fått påpekanden som man rättat sig efter.

– De allra flesta verksamhetsutövarna är måna om att göra rätt. Nu kommer valborg och varma helger och det är social distansering som gäller som tidigare. Håll avstånd och det kan man undvika. Det handlar om att hålla mer än en armlängds avstånd. Alla måste göra vad de kan för att hålla kurvan flack.

I vilka delar av länet har restauranger fått rätta sig?

– Det är på några platser där vi har haft en dialog med verksamhetsutövaren. Det är en tolkningsfråga utifrån ibland ganska diffusa allmänna råden. Det finns önskemål om mer detaljförklaringar, men det är svårt. Mycket är en tolkningsfråga. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt