Annons:

  • Trio gör livespelningar för isolerad målgrupp:

    Bert Olausson och Kenneth Rosén spelar livemusik vid hyreshus på alla orter i Hultsfreds kommun tillsammans med Filip Olvenius under tre veckor. Foto: Ossian Mathiasson

  • Trio gör livespelningar för isolerad målgrupp:
  • Trio gör livespelningar för isolerad målgrupp:

Trio gör livespelningar för isolerad målgrupp: "Sänder en fin signal"

Tre lokala musiker är ute på en musikturné för isolerade äldre i Hultsfreds kommun.
– Vi vill sprida glädje till de som inte kan ha ett socialt liv just nu, säger Bert Olausson.

Annons:

Det är under tre veckors tid som Bert Olausson, Kenneth Rosén och Filip Olvenius dyker upp för spontana livespelningar vid hyreshus på samtliga orter i Hultsfreds kommun.

Många äldre människor sitter numera hemma, utan närkontakt med andra, eftersom de utgör en riskgrupp för att drabbas av coronaviruset.

– Det är evenemangsgruppen, som finns under kultur- och fritidsförvaltningen, med Emil Elofsson som är initiativtagare till livespelningarna. Jag och Kenneth (Rosén) spelade musik på Emils mammas födelsedag, som sitter isolerad i sitt hem, i början av april. Emil sa att han tycker att fler borde få uppleva det, säger Bert Olausson. 

"Sänder en fin signal"

Att den isolerade målgruppen får möjlighet att njuta av underhållning i form utomhuskonserter från balkongen är något som uppskattas av de som bor i hyreshusen. Nyligen gjorde Rosén och Olausson två spelningar vid två hyreshus på Bastugatan i Virserum innan de fortsatte vidare till en annan plats i Virserum och därefter till Järnforsen. 

– Vi tycker att det är mycket trevligt. Man kan verkligen säga att det är spontanspelningar. Vi spelar några låtar och åker vidare till nästa plats. Tanken är att sprida glädje till de som inte kan ha ett socialt liv just nu. Kan man få underhållning från balkongen så är det jättehärligt, säger Bert Olausson.

Kenneth Rosén tycker att det är en fin sak att göra för de äldre som sitter isolerade. 

– Musiken blir förhoppningsvis ett avbräck för de äldre som sitter hemma. Alla vill bli uppmärksammade och känna sig sedd. Det behövs inte mycket, det sänder ut en fin signal, säger Kenneth Rosén.

"Uppmuntran i dessa tider"

Gunnel Olander i Virserum lyssnade på Filip Olvenius spelning förra veckan och tog plats på balkongen för att ta del av Berts och Kenneths musikunderhållning i måndags. 

– Det betyder en hel del och ger uppmuntran i dessa tider, framför allt för oss äldre som ska minska våra sociala kontakter. Det är bra att det händer något, annars blir det många och långa skogspromenader. 

50 spelningar på tre veckor

Två veckor med livespelningar är avklarade och turnéns avslutande vecka stannar till i Vena, Silverdalen, Målilla, Mörlunda och Hultsfred. Det är 50 livespelningar som genomförs utanför hyreshus på 25 platser på alla orter. 

Initiativtagaren Emil Elofsson är glad över att idé blev verklighet och att många har tagit del av underhållningen. 

– Det har varit fantastiskt bra med bra gensvar på alla orter. Tanken är att sprida glädje i de här mörka tiderna. Många ropar från balkongerna och säger att det var härligt med lite musik, säger evenemangskoordinatorn Emil Elofsson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt