Annons:

Företag inom besöksnäringen har det tufft – ska få hjälp att ställa om

Företag inom besöksnäringen ska få hjälp att ställa om. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Företag inom besöksnäringen har det tufft – ska få hjälp att ställa om

Företag inom besöksnäringen upplever tuffa tider. Nu ska de få hjälp att ställa om sin verksamhet.

Annons:

Ett nytt onlineprogram hjälper företag inom besöksnäringen att ställa om sin affär och nå lönsamhet på både kort och lång sikt. I programmet får företag hjälp med att se nya möjligheter, ta del av metoder och verktyg anpassade för besöksnäringen. Företag får också möta andra företag där man kan utbyta inspiration och skapa nätverk för nya samarbeten.

Region Kalmar län är med bakom lanseringen.

Ett pilotprojekt med fyra företagare från länet har precis genomförts och det resulterade bland annat i nya affärsidéer, pakteringar och konkreta handlingsplaner hos respektive företag.

– Vi valde att satsa på Kurbits Omställning då vi såg ett akut behov hos våra besöksföretag om att snabbt ställa om verksamheterna. Den effekt som vi ser redan efter piloten är att företagen funnit ny kraft och inspiration från de andra deltagarna som befinner sig i liknande situation. Kurbits Omställning kom helt rätt i tiden och vi kommer nu att starta upp ytterligare fyra omgångar i Kalmar län. Om vår näring ska klara sig igenom dessa kristider behöver vi ge företagen handfasta och beprövade metoder för att snabbt ställa om inför både Hemester och Svemester, säger Karin Ekebjär, Länsturismsamordnare.

Regionen har utvecklat programmet med medfinansiering från EU:s regionala fond. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt