Annons:

Här är nya ägarens planer för Moliljan:

Lena Bengtsson tänker driva Moliljan i Målilla som ett vandrarhem och göra om vissa rum till lägenheter som hyrs ut permanent. Foto: Ossian Mathiasson

Här är nya ägarens planer för Moliljan: "Jag ser möjligheter"

Lena Bengtsson, 54, har i dag tillträtt som ny ägare av Moliljan för tre miljoner kronor. Det finns en del planer på hur hon ska ta sig den jättelika fastigheten utanför Målilla. 

Annons:

I april avslöjade Dagens Hultsfred att Moliljan hade sålts på exekutiv auktion för tre miljoner kronor. I dag, några veckor efter auktionen, har det hållits ett avslutande fördelningssammanträde och försäljningen har vunnit laga kraft eftersom det inte har inkommit några klagomål. 

I dag har köparen Lena Bengtsson, som bor mellan Varberg och Halmstad och driver kursgårdar och hyr ut lägenheter på västkusten, fått tillträdde till den gigantiska byggnaden Moliljan, som är belägen strax utanför Målilla. 

– Det känns väldigt spännande men jag är också ödmjuk inför uppgiften att förvalta en så fin byggnad med mycket historia, skriver Lena Bengtsson i ett sms till Dagens Hultsfred. 

Vad planerar du för några förändringar av fastigheten?

– Jag ska driva Moliljan som vandrarhem men även göra om några rum till lägenheter som ska hyras ut permanent, skriver Bengtsson. 

Vad fick dig att fatta intresse för fastigheten?

– Jag ser möjligheter med Moliljan, det ligger i ett naturskönt område. Jag tror också att turismen inom Sverige men även våra grannländer kommer öka framöver, skriver hon. 

Hur ser tidsplanen ut?

– Jag planerar att vara igång 2021 om man får leva och ha hälsan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt