Annons:

Bilägare krävde mer försäkringspengar än vad han fick i plånboken

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) följer försäkringsbolaget och ger kommuninvånaren nästan 11 000 kronor för sin numera skrotade Volvo. Foto: Pixabay

Bilägare krävde mer försäkringspengar än vad han fick i plånboken

En man från Virserum får ersättning med 10 914 kronor från försäkringsbolaget. Ägaren själv hade hoppats på mycket mer pengar. 

Annons:

Kommuninvånarens bil, en Volvo V70, stod parkerad i Spanien under en vecka och i maj för två år sedan upptäckte han att det hade uppkommit skador på bilens högra sida. Han lämnade in bilen på en verkstad i Spanien och där stod den länge innan försäkringsbolaget bestämde att bilen skulle repareras provisoriskt så att han kunde åka hem och lämna in den på en svensk verkstad. 

ARN går på försäkringsbolagets linje

Kostnaden för att reparera de uppkomna skadorna beräknades till 43 000 kronor. Med anledning av bilen skrotades har det inte varit möjligt att göra en opartisk värdering men försäkringsbolaget värderade den till 17 000 kronor före skadan. Därefter till 10 914 kronor för vissa avdrag i och med att den är skrotad, att föraren har kört längre än vad han har anmält och självriskkostnader.

Bilägaren anser att 36 000 kronor är rimlig ersättning för bilens värde då han har pekat på egna uppgifter samt annonser och övrig information kring liknande bilars värde. 

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) medger med utgångspunkt från värderingsutredningen att bilägaren är berättigad till ersättning med 10 914 kronor ur sin fordonsförsäkring från försäkringsbolaget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt