Annons:

ANTALET FALL I HULTSFRED UPPE I 10 STYCKEN

Hultsfred är nästa kommun att komma upp tio bekräftade fall i länet. Foto: Jakob Karlsson

ANTALET FALL I HULTSFRED UPPE I 10 STYCKEN

Antalet bekräftade covid 19- fall i Hultsfred har nu nått upp i tio stycken. Det framgår av Region Kalmars dagliga rapport. Västervik ligger kvar på 26 och Vimmerby är under 10.

Annons:

Hultsfred blir därmed kommun nummer nio i länet som kommer upp i tio bekräftade fall. Kalmar har överlägset flest med 139 och därefter följer Nybro med 35 och Västervik med 26. Vimmerby, Högsby och Emmaboda är de tre kommuner i länet som ligger under tio fall.

I övrigt fortsätter den positiva trenden i Kalmar län. Sex personer har skrivits ut från sjukhus under det senaste dygnet och antalet som ligger inne är nu nere i 15. Totalt har 164 personer skrivits ut från sjukhus. Dödssiffran ligger kvar på 22, vilket enbart avser personer som avlidit på länets sjukhus. Den verkliga dödssiffran i corona är naturligtvis klart högre.

Antalet provtagna i länet har ökat rejält under veckan och är nu uppe i 2867. 338 av dem är positiva, vilket motsvarar 11,2 procent av de provtagna.

– Nio av tio som är förkylda har inte corona, sa Lisa Labbé Sandelin, smittskyddsläkare, på dagens presskonferens.

Få behöver läggas in

Region Kalmar har gått från 60 analyser om dagen till 110-120. Av de bekräftat smittade är det få som behöver läggas in på sjukhus: 

– Oftast handlar det om personer med lättare symtom som inte kräver sjukhusvård utan de som är sjuka kan stanna hemma med förhållningsregler så att de inte smittar andra. Provtagningarna visar att covid-19 finns i samhället och det fortsatt pågår spridning, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin i ett pressmeddelande. 

Hälso- och sjukhusdirektör Johan Rosenqvist menar att faran inte är över: 

– Det har skett en tydlig minskning sedan några veckor. Det är positivt men det innebär inte att faran är över och vi kan inte slå oss till ro, säger han. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt