Annons:

Man döms – åkte fast för samma brott två gånger samma dag

Polisen hade ingen avskräckande inverkan på mannen. Foto: MostPhotos

Man döms – åkte fast för samma brott två gånger samma dag

En man i 50-årsåldern döms av Kalmar tingsrätt till fyra månaders fängelse för grov olovlig körning, brott mot narkotikalagen samt brott mot knivlagen. Mannen erkände samtliga åtalspunkter. Domen blir den 84:e gången som mannen förekommer i belastningsregistret. 

Annons:

Mannen, bosatt i skånska Eslöv, åtalas för att vid fyra tillfällen mellan januari och april ha brutit mot trafikbrottslagen om olovlig körning, bland annat på vägsträckor kring Hultsfred och Silverdalen. Både händelserna i Hultsfreds kommun inträffade under den 2 januari och även i mitten av mars körde mannen i Hultsfreds kommun utan lov. 

Övriga brott har intäffat i Högsby och Höör och det var vid i Höör som mannen påträfades med ett flertal knivar, bland annat en bajonett. Han bedöms ha genomfört handlingarna uppsåtligen.

Extremt lång kriminell bana

Mannen har ett extremt gediget kriminellt förflutet och förekommer i belastningsregistret vid sanslösa 83 tillfällen. Han har tidigare stått under skyddstillsyn, men får nu fyra månader bakom lås och bom.

Åklagaren ville förverka det fordon mannen färdades i, men har inte kunnat bevisa att mannen ägde fordonet. Därmed avslås det kravet. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt