Annons:

  • Hunduppvisningar ska förgylla äldres tillvaro:

    Caroline Gabrielsson kom med idén till hunduppvisningar vid samtliga särskilda boenden i Hultsfreds kommun. På bilden syns även hennes hund Otsi. Foto: Privat

  • Hunduppvisningar ska förgylla äldres tillvaro:

    Emma Kennmark och hunden Navi kommer vara med på de kommande uppvisningarna.

Hunduppvisningar ska förgylla äldres tillvaro: "Positiv påverkan på människor"

Alla äldre på Hultsfreds kommuns särskilda boenden bjuds på hunduppvisningar den närmaste tiden. 
– Djur har en positiv påverkan på människor så det kan vara kul för de äldre att se hur en hunduppvisning fungerar, säger initiativtagaren Caroline Gabrielsson i Hultsfred brukshundklubb. 

Annons:

Hultsfreds kommuns evenemangsgrupp radar upp aktiviteter till följd av att sjukdomen covid-19 och coronaviruset påverkar hela samhället och orsakar inställda evenemang.

Efter ett samtal från Caroline Gabrielsson, ledamot i Hultsfred brukshundklubb, kommer kommunens alla särskilda boenden att bjudas på hunduppvisning från och med måndag.

– Jag kom på idén på klubbens senaste styrelsemöte och nämnde det för Emil (Elofsson, evenemangskoordinatorn) som tyckte att det var en bra idé och såg till att det gick att lösa. I coronatider är det viktigt att vi kan göra något för alla äldre som är isolerade på särskilda boenden. För vår del blir det viktig träning när vi tar med oss hundarna och gör ett freestyleprogram utanför alla boenden, säger Caroline Gabrielsson. 

"Vill sprida glädje" 

Fyra medlemmar från brukshundklubben – Emma Kennmark, Mia Donnergård, Caroline Gabrielsson och Babs Olsson – tar med sig sina hundar och bjuder på totalt sex uppvisningar i närtid. 

– Freestyle är en sorts dans med hunden som utförs till musik, man kan säga att man dansar med hunden. Det kommer vara tre eller fyra ekipage på varje uppvisning och vi skapar ett program till varje låt, säger Gabrielsson. 

På måndag blir det premiär för hunduppvisningarna vid Knektagården och Lindgården i Hultsfred. Framöver ska Ekliden i Virserum, Klockargården i Vena, Lundagården i Mörlunda och Hemgården i Målilla bjudas på samma uppvisning.  

– Vi vill sprida glädje till de äldre invånarna. Man dansar med sin hund som gör tricks och har mycket fart så det brukar vara väldigt roligt att titta på. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt