Annons:

  • LISTA: Här är niorna på Albäcksskolan som belönades med stipendier

    Melwin Eklöv från 9E och Lina Pettersson från 9D fick stipendium för sina prestationer på Albäcksskolan. Foto: Privat

  • LISTA: Här är niorna på Albäcksskolan som belönades med stipendier

    Hamed Ahmadi (9C) och Rojan Fali (9A) fick också stipendium.

  • LISTA: Här är niorna på Albäcksskolan som belönades med stipendier

    Simon Johansson (9F) och Saga Johansson (9B).

LISTA: Här är niorna på Albäcksskolan som belönades med stipendier

Nu lägger Albäcksskolans niondeklassare tre år på högstadiet bakom sig. Vid dagens avslutning i kyrkan presenterades vilka nior som får stipendium för sina insatser.

Annons:

Av alla skolavslutningar i Hultsfreds kommun är det bara Albäcksskolans niondeklassare som får ta plats i kyrkan. Till dagens skolavslutning hade de sex klasserna i årskurs 9 delats upp i tre grupper med två klasser åt gången samt lite personalen för att följa rådande restriktioner till följd av coronapandemin. 

Det var uppiffade och välklädda nior från högstadieskolan som först hade avslutning i Hultsfreds kyrka och sedan klassvis avslutningslunch på skolan. Tre år har gått och efter sommaren väntar ett nytt kapitel: gymnasiet.

– Det blev en bra lösning med tanke på omständigheterna. Det är lite speciellt när man slutar grundskolan. Eleverna har själva önskat att skolavslutningen ska vara så lik det normala som möjligt, säger Anna Källåker.

En elev i varje klass fick stipendium 

Niornas program i kyrkan innehöll stipendieutdelning, sång och musik från Micke Lång, sommarhälsning från både kyrkan och elevrådet, elevsång till ”Den blomstertid nu kommer” och tal från rektorerna Anna Källåker och Karolina Karlsson. Vid en av avslutningarna uppträdde Saga Johansson från 9B med låten ”Kärleksvisan”.

Det delades även ut stipendium till en elev i vardera klass. Varje mentorspar utsåg en stipendiat i sin klass som belönades med utmärkelsen ”Klassens prestation”. 

De tre skolavslutningarna livesändes och här kan du se dem i sin helhet. 

Fakta

Så fördelades stipendierna:

Rojan Fali (9A). Motivering: "Under dina år på Albäcksskolan har du lyckats att vända på ett mindre ansvarsfullt beteende till att nu vara en respektfull och ansvarstagande person som är mån om att lyckas och att få förverkliga dina drömmar".

Saga Johansson (9B). Motivering: "Ditt mod och stryka att stå upp för dig själv och andra är att beundra. Du har varit en god klasskamrat, god vän, drivande och bidragit med mycket positivt i klassen och på skolan. Du vågar uttrycka dig och har en god förmåga att vända klassens arbetsvilja från det negativa till det positiva. Du är en ärlig och generös person, inte minst med att dela med dig av din kunskap".

Hamed Ahmadi (9C). Motivering: "I klass 9C går till en elev som har haft en fantastisk kunskapsutveckling trots sin korta skolbakgrund och korta tid i Sverige. Du är en elev som alltid är engagerad, sympatisk och gör ditt bästa, du är nu godkänd i alla ämnen. Grattis!"

Lina Pettersson (9D). Motivering: "Du har under hela din skoltid tagit stort ansvar, kämpat hårt och hittat egna strategier för att övervinna dina svårigheter. Du är en god kamrat, hjälpsam och respekterad av både vuxna och kamrater på skolan. Du lämnar Albäck med ett stort avtryck där du visar oss alla att ingenting är omöjligt".

Melwin Eklöv (9E). Motivering: Personen som tilldelas stipendium har med flit och ambitiös ihärdighet uppnått målen för årskurs 9. Under hela högstadiet har du varit en stadig och pålitlig person såväl i klassrummet som i klassen. Du har under din tid på Albäcksskolan varit i ständig utveckling. Du delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter till andra. Du är omtänksam och har varit ett stöd för dina klasskamrater".

Simon Johansson (9F). Motivering: "Under din tid på Albäcksskolan har du visat att du är en god klasskamrat, nära till humor och med stort hjärta förgyller du din omgivning. Ditt lugn har en positiv inverkan och smittar av sig till personerna i din närhet, dessutom tar du ett stort ansvar för dina studier och har fortsatt kämpa till slutminut".

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt