Annons:

Flera Prolympia-elever belönades med stipendium – här är de lyckliga

Niorna Oskar Karlsson, Gestur Wuopio Bornmarker, Duaa Al Makdad, Dineta Mulali, Matilda Cederberg, Gustav Rosander, Nova Nilsson, Fred Nahoya och Alexander Strid Isacsson fick stipendium på Prolympias skolavslutning. Foto: Prolympia

Flera Prolympia-elever belönades med stipendium – här är de lyckliga

I samband med torsdagens skolavslutning för Prolympias högstadieelever delades flera stipendier ut. Nedan hittar du alla elever som uppmärksammades för sina prestationer under tre högstadieår på Prolympia. 

Annons:

Prolympia i Virserum hade sin årliga skolavslutning på torsdagen. På grund av coronapandemin blev det inget firande i kyrkan utan niondeklassarna, som säger adjö till grundskolan och går på välförtjänt sommarlov efter flera års hårt slit, hade sin formella avslutning med middag, mingel, fotografering och stipendieutdelning i skolans lokaler på torsdagskvällen.

I samband med niornas avslutningsmiddag delades följande stipendier ut från Lions Club:

Matematik: Matilda Cederberg

Motivering: ”Du har genom ett målmedvetet arbete och envishet gjort stora framsteg i matematikens värld. Genom att du alltid hjälper andra i första hand har du stärkt din egen matematiska förmåga. Därför är det extra roligt för oss att du Matilda tilldelas Lions stipendium i matematik”.

NO: Fred Nahayo

Motivering: ”Du har med dina goda kunskaper och viljan att lyckas utmärkt dig på en anmärkningsvärd nivå. Du besitter en ambition och driftighet som visar sig i dina väl genomförda NO-arbeten. Därför tilldelas du, Fred, Lions stipendium i NO”.

Svenska: Oskar Karlsson

Motivering: ”Du har under dina år på Prolympia inte bara visat oss lärare en fenomenal utveckling inom ämnet, utan även växt och utvecklats som person. Du har visat på stora framsteg och därför tilldelas du Oskar med stolthet Lions stipendium i svenska”.

Bild: Nova Nilsson

Motivering: ”Där nya utmaningar inte är ett hinder utan ses som en chans att växa och att inse att nya saker inte leder till misslyckanden utan nya lärdomar. En elev som visat stort engagemang och intresse för ämnet, som resulterat i en positiv utveckling. Lions tilldelar därför dig Nova stipendium i bild”.

SO: Dineta Mulali

Motivering: ”Du har under din tid lämnat ett stort avtryck genom din kunskapsutveckling och ambition som du visat oss här på Prolympia. Tack vare ditt stora engagemang och vilja att lyckas tilldelas du Dineta Lions stipendium i SO”.

Engelska: Alexander Strid Isacsson

Motivering: ”Med breda och språkliga kunskaper inom det engelska språket har du inte bara visat en exemplarisk teknik i det skriftliga utan även visat oss lärare att ditt ordförråd i det muntliga kan sträcka sig till skyarna. Du har visat på stora framsteg under dina år på Prolympia och därför tilldelas du Alexander Lions stipendium i engelska”.

Svenska som andra språk: Duaa Al Makdad 

Motivering: ”Tack vare din vilja och din ambition för att lära dig, har du uppnått stora framgångar inom svenska som andraspråk. Du har visat att motgång inte stoppar dig. ?"Ingen vet vad hon klarar innan hon har försökt" är ett citat som stämmer väl in på denna elev. Därför är det med stolthet du Duaa tilldelas Lions stipendium i svenska som andraspråk”.

Två idrottsstipendier delades ut

Det delades även ut två idrottsstipendier och det gick till Gustav Rosander och Gestur Wuopio Bornmarker. 

Motivering till Gustav: ”Gustav har visat att han inte bara har goda kunskaper inom ämnet utan att han även är en bra lagkamrat och lagkapten. Att använda sina kunskaper och positiva egenskaper så att andra får nytta utav dem är inte lätt, men det är något som du har lyckats med. Därför tilldelas du Prolympias stipendium i idrott”.

Motivering till Gestur: ”Gestur har visat att man inte behöver ha störst kunskap i ämnet, men att man kan ta en roll som är viktig för alla som deltar - samarbete. Du har visat stor styrka i samarbete och bemötande av såväl klasskamrater som lärare. Den egenskapen är oftast inget man får medalj för, det är därför extra roligt att kunna tilldela dig Prolympias stipendium i idrott”.

Under skolavslutningen för de yngre eleverna delades även ett stipendium ut i svenska som andraspråk till Mohammad Al Nabulsi i årskurs 6.

Motivering: ”Med stor kämpainsats har Mohammad gjort stora framsteg i det svenska språket. Det är med stolthet du ska ta emot Lions stipendium i svenska som andraspråk”

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt