Annons:

Nilsson om beslutet att sälja:

Peter Nilsson säger att beslutet att sälja sågverken inte var lätt att ta. Foto: Ossian Mathiasson

Nilsson om beslutet att sälja: "Var inte lätt"

Bergs Timber säljer sina sågverk i Vimmerby och Mörlunda till Vida AB. Inget lätt beslut att ta, säger vd:n och koncernchefen Peter Nilsson.
– Men jag är övertygad om att det är bra för utvecklingen, säger han.

Annons:

På onsdagen släpptes en stor nyhet i vårt område. Bergs Timber säljer sina svenska sågverk, däribland sågverken i Vimmerby och Mörlunda, till Vida AB för cirka 300 miljoner kronor.

– Det har inte varit något lätt beslut. Vi har tittat på olika alternativ och funderat ett tag. Vi tycker om sågverk på många sätt, men vi har en strategi där vi vill gå mer mot förädlade segment, som trädgård, hus, fönster och dörrar. När den här möjligheten dök upp frigörs både mycket kapital och resurser, och vi kan jobba med den här strategin mer intensivt, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef.

Hur länge har diskussionen med Vida pågått?

– Det vill jag inte riktigt kommentera, men det är inte jättelänge. Vi hittade varandra rätt snabbt. 

"Övertygad om att det blir bra"

Bergs Timber kommer finnas kvar med sitt huvudkontor i Vimmerby.

– Det blir basen för det noterade bolaget och den svenska verksamheten. Jag vill också betona att alla anställda erbjuds anställning inom Vida och vill man stanna kvar är man mer än välkommen. Alla investeringsplaner vi har haft kommer Vida jobba vidare med. Jag är övertygad om att det här blir bra för de anställda, för aktieägarna i Bergs och över huvud taget för utvecklingen. 

Kan det bli aktuellt att ha framtida verksamhet i det här området?

– Mer än gärna. Vi har inget konkret på gång, men vi hoppas verkligen det. Nu ska vi först och främst fullfölja den här affären och sedan jobba vidare med det.  

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt