Annons:

Nybyggnationen vid Hemgården går som planerat

Den stora nybyggnationen vid Hemgården i Målilla går som planerat. Foto: Ossian Mathiasson

Nybyggnationen vid Hemgården går som planerat

27 nya lägenheter byggs i en ny byggnad vid Hemgården i Målilla. Arbetet går framåt och precis som planerat. 

Annons:

Det omfattande bygget i Målilla genomförs i två etapper och är i över 100-miljonersklassen. I första etappen ska 27 lägenheter byggas i en helt ny byggnad och andra etappen, som börjar efter sommaren 2021, innehåller nybyggnation av tillagningskök, träffpunkt och ombyggnation av befintliga rum som kommer gå från 27 till 23. 

”Det blir 27 nya lägenheter i den nya byggnaden, lika många rum som det finns i befintlig byggnad. De nybyggda lägenheterna kommer ersätta de gamla. Det är vad som händer i etapp ett. Efter nästa sommar drar vi igång en invändig renovering i befintlig byggnad och då blir de 27 lägenheterna 23. Alla lägenheter är marklägenheter och blir större”, sa Henrik Runehagen på Riksbyggen när första spadtaget togs i Målilla i början av april. 

"Rullar på som det ska"

På kommunfullmäktige gav kommunalrådet Lars Rosander (C) information om äldreomsorgsutbyggnaden med fokus på Hemgården. 

– Arbetet fortskrider enligt planen. Jag har i dag (läs i måndags) fått veta att de håller på med gjutningen av plattan som ska vara klart andra veckan i juli. Det finns redan färdiga väggelement i Oskarshamn så det kommer gå rätt så fort när man reser stommen och får väggelementen på plats. Det rullar på som det ska och det ska vara klart före nästa sommar. Då börjar fas två som man har börjat planera för, säger Lars Rosander (C), kommunalråd i Hultsfred och ordförande i kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfred Trygga Hem. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt