Annons:

Tidskriften Fokus har gjort en lista på 23 utflyktsmål som är värda ett besök i sommar och där finns Hotell Hulingen i Hultsfred med. Foto: Ossian Mathiasson

Musikhotellet lyfts fram som ställe att besöka i sommar

Putte Svensson Sahlins målbild har gått i uppfyllelse. Musikhotellet i Hultsfred, Hotell Hulingen, nämns som ett ställe man bör besöka i sommar av nyhetsmagasinet Fokus. 
– Det är det vi har strävat efter i många år, säger Putte Svensson Sahlin.

Annons:

Det var musiken som satte Hultsfred på kartan och det är alltjämt musiken som lockar många till att besöka orten i de småländska skogarna. Putte och Jenny Svensson Sahlin tog över hotellet 2013 och har utvecklat det till landets främsta musikhotell. 

På tisdagen fick hotellägarna en trevlig överraskning. Tidskriften Fokus har plockat ut 23 unika ställen som är värda ett besök i sommar och Hotell Hulingen i Hultsfred är ett av utflyktstipsen som tidningen har tagit med i sin sammanställning.

– Det är alltid roligt när man blir omnämnd i nationell media. När man gör resebilagor med ställen som man bör besöka i Sverige så har det varit lite av ett mål för oss att vi ska vara med där. Så här i coronatider är det extra roligt att vi är med när de ger tips om vad som finns att besöka i Sverige. Det är jäkligt häftigt, säger Putte Svensson Sahlin. 

"Vi ses som ett besöksmål"

Fokus lyfter i beskrivningen fram Hultsfredsfestivalen, där Putte Svensson Sahlin var en av grundarna, hotellets musikprofil och att Putte var en av de första personerna som gav coronakrisen ett ansikte när han grät på Facebook. 

– Vi ses som ett besöksmål, det är så viktigt och det är det vi har strävat efter i många år. Det handlar inte bara om att det är ett rum och en säng som man ska sova i. De tipsar inte om ställen att bo på utan de listar utflyktsmål. För oss är det väldigt positivt. 

Många företagare har drabbats hårt under coronapandemin och en av dem är Putte Svensson Sahlin på Hotell Hulingen.

Vad tror du om sommaren?

– Jag vet inte riktigt. Det var på gång men nu har ALV stoppat biljettförsäljningen så det är svårt. Vi tyckte ändå att det kändes som att det var på gång men det är svårt att säga vad det blir av det. 

Livemusik i puben i en månad

Under våren har Hotell Hulingen satsat på flera livesända konserter och evenemang. Under en dryg månad i sommar blir det livemusik i hotellpuben. 

– Vi kommer köra artister i puben från 6 juli till 7 augusti med ett uppträdande varje dag så man kan gå dit och lyssna. Det blir många lokala och regionala artister, bland annat Adee från Öland, Per Backstad, Kalle Sellbrink och Elin Ståhl med flera. Vi har försökt att jobba med artister som finns lokalt och regionalt och har varit hos oss tidigare. Vi har inte mer än 30 platser i puben. 

Vad händer med livesändningarna i sommar?

– Vi kör vårens sista Café TRE på fredag och ett musikquiz den 3 juli, sedan tar vi upp livesändningarna i augusti igen. De har varit väldigt populära och uppskattade. 

"Jobbigt att ha väldigt lite att göra"

Det är en tuff sits som Hotell Hulingen sitter i till följd av coronapandemin. 

– Det är jäkligt jobbigt att ha väldigt lite att göra. Vi hankar oss fram med ekonomin och det beror på hur länge pandemin håller i sig och vilka stödpengar som finns. Om man visste när pandemin var slut, då hade man kunnat börja planera och jobba utefter det. Men man har ingen aning om när det är slut. Jag är inte säker på att vi får starta våra spelningar i september igen, det är spelningar som vi har flyttat från våren till hösten. 

Fakta

Fokus beskrivning av Hotell Hulingen: ”Putte Svensson Sahlin var med och bildade Rockparty 1981, grunden till det som blev Hultsfredsfestivalen som hölls under 24 år. Numera driver han och hustrun hotellet där de också vårdar minnena av festivalen och dess artister. Putte blev även coronakrisens första mänskliga ansikte då han i en känsloladdad video uttryckte förtvivlan över avbokningar i krisens spår. Och bli inte förvånade om hans svärmor, Mona Sahlin, kommer och vill städa rummet. Hon rycket in ibland”. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt