Annons:

TRÄD SLÄNGDA ÖVER TÅGRÄLSEN: ”KAN SKADA MÄNNISKOR”

Någon eller några personer har placerat ut trädstammar på Smalspårets räls i Hultsfred. Alf Karlsson tog bort stammarna innan första tåget hann komma på måndagsmorgonen. Foto. Alf Karlsson

TRÄD SLÄNGDA ÖVER TÅGRÄLSEN: ”KAN SKADA MÄNNISKOR”

En olycka kunde ha inträffat i Hultsfred på måndagsmorgonen. De stora trädstammarna som hade placerats på Smalspårets räls tog Alf Karlsson bort under sin morgonpromenad.
– Det kunde ha slutat illa, säger Hultsfredsbon Alf Karlsson. 

Annons:

Alf Karlsson var ute på promenad runt Gnötteln, tog en genväg runt Ormestorp och gick därefter längs med järnvägen i några kilometer. 

Då gjorde han upptäckten av att det låg trädstammar över Smalspårets tågräls, en knapp kilometer efter Kristinebergsbadet på väg mot Hultsfred. 

– Först såg jag en rejäl trädstam och några mindre som låg rakt över rälsen, jag rensade spåret från de ditlagda trädstammarna. Ett par hundra meter efter första upptäckten låg ytterligare en stam över rälsen och lite längre bort låg en tredje stam. Det är inget som har blåst dit direkt. Det är någon som har lagt trädstammar över rälsen, säger Alf Karlsson. 

"I värsta fall så välter tåget"

En knapp timme efter att Alf tagit bort trädstammarna kom det första tåget från Västervik till Hultsfred.

– Det hade inträffat något om de hade legat kvar och ett tåg kommit. Det är bara dumheter, det kan skada massa människor. Med all sannolikhet är det några som har varit vid Kristinebergsbadet efter sista tåget som kommer till Hultsfred strax före 20.00 och lagt ut stammarna. 

Alf meddelade även Tjustbygdens Järnvägsförening i Verkebäck om de ditlagda trädstammarna. 

– De tackade och berättade att de inte hinner bromsa på så kort sträcka även de inte går så fort. De kör in i det och i värsta fall så välter tåget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt