Annons:

Ministern ångrar inte gymnasiestängningen:

Anna Ekström (S) ångrar inte beslutet att stänga gymnasieskolorna i början av coronapandemin. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Ministern ångrar inte gymnasiestängningen: "Vet att det blev ett högt pris"

Utbildningsministern Anna Ekström (S) ångrar inte att regeringen stängde gymnasieskolorna till följd av coronapandemin. 
– Som kunskapsläget var i mars så var det helt rätt att stänga gymnasieskolorna, säger hon till vår tidning. 

Annons:

Nyligen hade utbildningsminister Anna Ekström (S) ett digitalt möte med kommunala sommarjobbare från Vimmerby, Hultsfred och Oskarshamn. 

I slutet av presskonferensen ställde vår tidning frågan om hon ångrar beslutet om gymnasieskolornas stängning under våren. Ministersvaret var klart och tydligt. 

– Nej, det gör jag inte. Jag tycker ändå att det var väldigt synd att vi var tvungna att stänga gymnasierna. Jag hade hellre sett att de var öppna men som läget var i mars så befann vi oss i ett otroligt svårt läge. Jämfört med alla andra länder i Europa förutom Island så höll vi förskolan och grundskolan öppna. Vi hade bra studier som visade att barn inte bidrog till en stark smittspridning men för gymnasieelever hade vi inte lika bra studier, säger Anna Ekström och fortsätter: 

– Nu har Folkhälsomyndigheten visat att gymnasieskolorna kan vara öppna och att ungdomar upp till 19 års ålder inte är en stark motor i smittspridningen. Jag är glad att vi kan öppna gymnasieskolorna igen men som kunskapsläget var i mars så var det helt rätt att stänga gymnasieskolorna även om jag vet att det blev ett högt pris att betala för många gymnasieelever.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt