Annons:

Antalet covid-19-patienter sjunker – lägsta siffran sedan 17 mars

Det är nu färre personer som vårdas på sjukhusen i Kalmar län, den lägsta siffran på flera månader. Foto: MostPhotos

Antalet covid-19-patienter sjunker – lägsta siffran sedan 17 mars

Antalet inlagda med covid-19 på Kalmar läns sjukhus fortsätter sjunka och är nu nere på sex personer. Den är lägsta siffran sedan den 17 mars.

Annons:

När Region Kalmar uppdaterade statistiken på fredagen hade Kalmar län ett nytt bekräftat fall – och även i dag adderas listan över bekräftat positiva med ett nytt fall. Det rör sig om totalt 631 fall av covid-19 där 7 745 prover har analyserats i regionens provtagning. 

De tre kommunerna i norra Kalmar län har samma siffror som i går: Västerviks kommun (82), Hultsfreds kommun (17) och Vimmerby kommuns siffra redovisas inte eftersom de har färre än tio bekräftade fall.

Lägsta siffran på fyra månader

Antalet positiva självtest har under det senaste dygnet gått från 83 till 85 stycken. Av 2 532 beställda självtest i 1777 har 1 695 så här långt analyserats av företaget InfoSolutions och det är alltså 85 personer som har bekräftad covid-19-smitta. 

För första gången sedan den 17 mars är antalet inneliggande patienter med positiv covid-19 på länets sjukhus nere på sex personer. Under det senaste dygnet har två personer blivit utskrivna från sjukhusen, totalt 226 stycken. Det är sex patienter som vårdas på sjukhus där en person får intensivvård med respirator. I slutet av april och i början av maj var det 41 personer som var inlagda på sjukhus. 

Det är alltjämt 31 personer, folkbokförda i Kalmar län, som har avlidit till följd av covid-19 på länets sjukhus.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt