Annons:

Två nya fall i regionen – fyra vårdas på sjukhus

Region Kalmars dagliga uppdatering av covid-19-läget släpptes nyss. Två nya positiva självtest har konstaterats. Fyra personer vårdas på sjukhus.

Annons:

Antalet smittade i bekräftad covid-19 i Kalmar län, som provtagits inom hälso- och sjukvården, ligger på 637. Det är ett oförändrat antal jämfört med gårdagens siffror. 8 803 prover, cirka 20 fler än i går, har analyserats i regionens provtagning.

Antalet självtest i länet fortsätter öka. Av 3 951 beställda självtest har 3 033 analyserats av företaget InfoSolutions. Totalt är antalet positiva självtest uppe i 115, två fler än i går.

I går vårdades fyra personer på sjukhus. Enligt regionens senaste uppdatering är det lika många som är i behov av sjukvård för covid-19 i länet. Totalt har 232 personer skrivits ut från sjukhusen, en mer än i går.

Fortsatt är det 31 personer som avlidit till följd av covid-19 på länets sjukhus.

Så ser det ut i kommunerna

Från och med i måndags ändrade regionen sin coronarapportering när det gäller fall per kommun. Nu räknas även egenprovtagningen in – och det ger stora skillnader för en del kommuner, framför allt Vimmerby. 
Västerviks kommun har 93 fall (93 i går), Hultsfreds kommun 23 fall (23 i går) och Vimmerby kommun 33 (26 i måndags och 32 i tisdags). Kalmar har flest med 259 och Oskarshamn har 63.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt