Annons:

Länsstyrelsen:

Foto: Genrebild / Pixabay

Länsstyrelsen: "Turistorter är en riskzon"

Orter med mycket turism löper större risk för smittspridning, det menar Länsstyrelsens veckovisa lägesbild för Kalmar län. Enligt Länsstyrelsen ökar trängseln på turistorterna, och flera personer inom turism och service har smittats av coronaviruset. 

Annons:

Länsstyrelsens veckovisa lägesbild uppmärksammar risker för smittspridning vid trängsel, där turisttäta områden anser vara riskzoner. Trots att smittspridningen i länet stannat av, är vissa brancher fortsatt drabbade.

Framförallt, menar Länsstyrelsen, att det råder trängselrisk i gallerior, butiker och på serveringar. Det är även inom dessa verksamheter kommunerna rapporterar att man funnit brister i hur Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs. Värst drabbade är verksamheter på turistorter. Inom vissa kommuner har trängselvakter anställts som ska uppmärksamma allmänheten att hålla avstånd. Vissa kommuner har även e-tjänster där allmänheten kan rapportera platser med trängsel för kommunen att kontrollera.

I lägesrapporten menar Länsstyrelsen att antalet smittade i länet minskat kraftigt de senaste veckorna, bortsett från när det kommer till personal inom turism och service. Länsstyrelsen uppmanar nu de drabbade branscherna att se över sina rutiner, samt att man stannar hemma om man upplever symptom.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt