Annons:

TVÅ PONNYER MISSTÄNKS HA OFREDATS I TRAKTEN I NATT

Så här hittade Frida Larsson i Tuna en av sina ponnyer i morse - fastsatt med grimman i hagens elstängsel. Familjens andra ponny var försvunnen. Foto: Privat

TVÅ PONNYER MISSTÄNKS HA OFREDATS I TRAKTEN I NATT

När Frida Larsson från Tuna kom ut i hagen i morse var en av familjens ponnyer fastsatt med grimman i elstängslet och en annan var försvunnen. Nu vill hon varna andra hästägare i trakten och uppmana dem att ha extra koll på sina djur.

Annons:

Frida Larsson och hennes familj möttes av en obehaglig syn när de kom ut i hästhagen i Tuna, Vimmerby kommun, på tisdagsmorgonen.

En av familjens ponnyer stod då fastknäppt med sin grimma i elstängslet inne i hagen. Familjens andra ponny, som går i samma hage, var försvunnen. Nu misstänker man att någon har varit inne i hagen under natten.

– Vi har ju tyvärr inga säkra bevis på att någon har varit inne hos dem, men det verkar fullständigt osannolikt att hästarna kan ha gjort detta själva.

Hittades i skogen

Den försvunna ponnyn hittade man senare i skogen på andra sidan den väg som passerar hagen.

– Tack och lov hade ingen av hästarna några skador, men båda har varit skärrade idag. Självklart har det här varit en otäck upplevelse även för oss, men vi är både glada och tacksamma över att ponnyerna är hemma och välbehållna, säger Frida, som nu vill varna andra hästägare.

– Det verkar som att vi alla nog får hålla ett extra öga på våra djur.

En varning som kan vara befogad då flera övergrepp mot hästar har anmälts i närområdet den senaste tiden.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt