Annons:

EXTRA: CORONAUTBROTT PÅ SJUKHUSET I VÄSTERVIK

En avdelning på Västerviks sjukhus har drabbats av ett coronautbrott och åtta är bekräftat smittade. Foto: Jakob Karlsson

EXTRA: CORONAUTBROTT PÅ SJUKHUSET I VÄSTERVIK

En avdelning på sjukhuset i Västervik har drabbats av ett coronautbrott. Totalt har åtta personer smittats – hittills. 

Annons:

Vilken avdelning det handlar om går inte Region Kalmar ut med. Efter utbrottet råder intagningsstopp på avdelningen och ett intensivt arbete med smittspårning har påbröjats. Av de åtta som testats positivt är fem medarbetare, två patienter och en anhörig. En mängd ytterligare tester har gjorts, men de har ännu inte analyserats. 

– Tillsammans med smittspårningsenheten bedrivs nu ett omfattande arbete för att fånga upp alla som kan för att kan ha blivit smittade och förhindra vidare spridning inom och utanför sjukhuset, säger chefläkare Anna Michaëlsson vid Västerviks sjukhus i ett pressmeddelande. 

Utöver intagningsstoppet används både munskydd och visir vid all vård på avdelningen. 

- Utbrottet är ett tydligt exempel på att smittspridning förekommer i samhället och även kan komma in i känsliga miljöer som sjukhus. Därför är det fortfarande viktigt att hålla fast vid Folkhälsomyndighetens rekommendationer: håll avstånd, tvätta händer noga och ofta, stanna hemma vid minsta symtom och skydda våra äldsta, säger ställföreträdande smittskyddsläkare Per-Åke Jarnheimer.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt