Annons:

Därför håller Hagadal stängt i två veckor:

Renoveringar och upprustningar gör att Hagadal sim- och sporthall håller stängt i två veckor. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Därför håller Hagadal stängt i två veckor: "Tre nödvändiga åtgärder"

Hagadal sim- och sporthall håller stängt i två veckor för upprustning och renovering. 
– Det är tre nödvändiga åtgärder som vi gör på en och samma gång, säger kultur- och fritidsförvaltningens Tommy Carlsson. 

Annons:

Hagadal sim- och sporthall hade öppet i helgen men sedan i måndags och två veckor framåt håller både simhallen och friskoteket (gymmet) stängt. 

– Vi har stängt för upprustning och renovering. Vi byter bland annat en stor elcentral i fastigheten, den har med ålderns rätt gjort sitt så vi är tvungna att sätta dit en ny. Det är trots allt en 40-årig anläggning så det är en utbytesgrej för att uppdatera anläggningen. Det betyder att simhallsdelen är strömlös när arbetet genomförs, säger Tommy Carlsson på kultur- och fritidsförvaltningen. 

Han berättar att det är den stora anledningen till att de håller stängt och då passar de också på att göra två andra åtgärder. 

– Vi renoverar simhallens barnlandskap ”Trollgölen” genom att slipa om hela botten, lägga nytt ytskikt och måla om den på nytt. Det blir slitet efter så många år. Jag tror att Trollgölen är minst tolv år så det är en säkerhetsgrej för att garantera att inga bakterier kryper fast i den slitna botten. Det tar ungefär en vecka och det känns jättebra att få det gjort. 

Ny entrévariant in till simhallen

Den tredje åtgärden som många av besökarna kommer lägga märke till är bytet av entrévariant in till simhallen. 

– Tidigare har vi haft en grind men nu sätter vi dit en större rotationsgrind och ett ordentligt insläpp för funktionshindrade så de kommer in på ett bättre och enklare sätt. Säkerheten är en viktig aspekt. 

Hur länge har ni velat göra dessa åtgärder i anläggningen?

– Vi har diskuterat det i flera år. Vi har äskat pengar för åtgärden med Trollgölen så det är ett företag som kommer och gör det. Förr eller senare måste man göra det för att kunna garantera att vi inte får bakterier på botten. Grinden är också en åtgärd som har vuxit fram. 

Kommer ni öppna som planerat måndagen den 31 augusti?

– Ja, absolut. Det är många dagar kvar och i vilket fall som helst så hittar vi lösningar för att öppna. De som jobbar med elcentralen och Trollgölen räknar med att vara färdiga denna vecka. 

Hur ser kostnadsbiten ut?

– Jag har ingen aning om kostnaden för elcentrlaen, det är fastighetsförvaltaren som sköter den biten. Både rotationsgrinden och Trollgölen kostar drygt 300 000 kronor vardera. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt