Annons:

Putte Svensson Sahlin ställer in höstens spelningar på Hotell Hulingen och är hoppfull om att Café TRE-konceptet ska fortsätta. Foto: Ossian Mathiasson

Hotellet ställer in höstens spelningar – trions cafékoncept rullar vidare

På grund av det intakta coronaläget ställer Hotell Hulingen in alla konserter under hösten. 
– Jag håller just nu på att ställa in allting, säger Putte Svensson Sahlin. 

Annons:

Den ena avbokningen efter den andra kom i coronavirusets spår under våren och luften gick ur hotellbranschen när coronapandemin slog till. 

Det har sedan dess varit relativt tyst på Hotell Hulingens konsertscen bortsett från den direktsända stödgalan i våras, Café Tre-konceptet och sommarens spelningar i puben. 

På fredag kommer Café TRE-gänget med Patric Engqvist, Fredrik Thalin och Kenneth Rosén hålla höstens första show. Denna gång med 50 personer i publiken framför scenen samtidigt som showen sänds live via Ticketmaster.

– Det är ett behov som vi själva känner och vi behöver göra någonting. Sedan inser vi att det inte blir något i höst. Vi måste dra igång ett koncept med tillställningar på Hotell Hulingen för 50 personer och ha livesändningar nu när semestern är över för många, säger Putte Svensson Sahlin. 

"Mer musik och show än vanligt"

Fredagens Café TRE-program gästas av Dimpker Brothers och det blir en kväll med både konsert och show. 

– Det blir mer musik och show än vanligt. Trion gör något nummer från krogshowen och uppträder tillsammans med Dimpker Brothers.

Hur har sommaren varit för er del?

– Spelningarna i puben har varit bra men vi tar inte in mer än 50 personer så det är inte så svårt att få fullt, säger han och fortsätter:

– Vi har haft 40 procents beläggning på hotellet och normalt sett brukar vi ha 98 procent sommartid. 

Med tanke på det svåra coronaläget och Astrid Lindgrens Världs stängning är Svensson Sahlin rätt nöjd med hur sommaren blev. 

– Jag tycker att det är jättebra, det är mer än vad jag hade vågat hoppas på. Det är nu utmaningarna kommer under hösten, vintern och nästa vår. Normalt sett så tjänar vi pengarna på sommaren, sedan lever vi på dem till nästa sommar. Nu gör vi inte det riktigt men det blev inte så illa som vi trodde. 

Café TRE-konceptet ska utvecklas

Förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer fortsätter att ställa till det. Putte Svensson Sahlin håller på att ställa in höstens spelningar på Hotell Hulingen. 

– Ja, det gäller alla spelningar fram till november. Det är inte så roligt. Vi funderar på vad vi ska göra i stället och hur vi ska göra det. 

Vad finns det för tankar?

– Det blir väl att vi försöker göra som vi gör med Café TRE, att satsa på mindre tillställningar för 50 personer och kombinera med livesändningar. Det är så vi tänker. Vi vill utveckla konceptet ytterligare. 

Vad har ni fått ställa in för evenemang och spelningar?

– Hultsfredsbestivalen i början av september, Eva Eastwood i mitten av september, punkhelgen i slutet av september samt countryhelgen och The Fleshtones i oktober. Vi håller på och diskuterar hur vi ska göra med Mörkaste Småland. Även om vi skulle få ta in fler besökare i slutet av september så hinner vi inte sälja biljetter. Vi måste ha tid på oss för att göra ett vettigt och bra evenemang. 

Vad tror du om nästa år?

– Jag bokar på som att det skulle bli som vanligt från och med sista helgen i januari men vi får se hur det blir. Det blir jäkligt tufft nästa år. Väldigt många evenemang och turnéer är flyttade till våren 2021. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt