Annons:

Hundratals företag ska kontaktas om tillgänglig industrimark

Marknadsföringen av fastigheten "Batteriet" i centrala Hultsfred ska komma igång på allvar. Ett antal hundra företag ska kontaktas om den tillgängliga industrimarken. Foto: Hultsfreds kommun

Hundratals företag ska kontaktas om tillgänglig industrimark

Vartaområdet är sanerat och klart. Nu börjar jobbet med att hitta företag som vill etablera sig på det 94 000 kvadratmeter stora området som blir industrimark. 
– Det är ett antal hundra företag som man har sett ut och ska kontakta, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Coronapandemin har ställt till det på många olika sätt.  

Hultsfreds kommun har inte lyckats komma igång med marknadsföringen av den färdigsanerade industrimarken på fastigheten ”Batteriet” i Hultsfred, något som de skulle ha dragit igång med under våren. 

I samband med veckans sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott informerade Lars Gjörloff, Jens Karlsson och Sara Dolk om att marknadsföringskampanjen ska komma igång. 

– Detaljplanen är klar och vi ska börja jobba med aktiv bearbetning av tänkbara företag inom logistik, transport och E-handel. Vi ska kontakta ett antal hundra företag och kolla om de vill etablera sig på området, säger Lars Rosander. 

Framskjutet informationsmöte

Dagens Hultsfred har tidigare rapporterat om att Anncott Fastigheter AB har bokat en tomt för ett industrihotell. Det planerade informationsmötet, där företagets vd Leif Sörensen ska berätta om sin produkt och vad de kan erbjuda, har inte hållits än. 

– Han vill ha ett möte för att se om det finns intresse från lokala företagare att köpa eller hyra in sig på industrihotellet. Förhoppningsvis blir det ett möte framöver där han bjuder in företag, säger Rosander. 

Frågan om att renovera det gamla vatten- och avloppsnätet på Oskarsgatan kom också på tal under avrapporteringen. 

– Det är stora pengar som vi får ta med i budgetarbetet för 2021. Frågan kommer tillbaka under hösten. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt