Annons:

ALLA GYMNASIEELEVER ÅTERVÄNDER PÅ MÅNDAG – VALHALL BLIR MATSAL

På måndag återgår Hultsfreds gymnasium till undervisning på plats även för de fyra klasser och de lärare som har haft undervisning på distans. Foto: Ossian Mathiasson

ALLA GYMNASIEELEVER ÅTERVÄNDER PÅ MÅNDAG – VALHALL BLIR MATSAL

På måndag återgår Hultsfreds gymnasium till ordinarie undervisning på plats för alla elever. Eleverna kommer delas upp vid skollunchen och Valhall blir extra matsal. 
– Det är den största åtgärden för att kunna sprida ut eleverna ännu mer, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars. 

Annons:

Fyra klasser och ett antal lärare har haft distansundervisning under den senaste veckan efter att två elever på Hultsfreds gymnasium bekräftats smittade för covid-19. 

Inga fler covid-19-fall har rapporterats från gymnasiet och undervisningen återgår till att vara på plats från och med måndag. 

– Vi har inga nya bekräftade fall. Testerna som har gjorts har varit negativa. Vi ser ingen smittspridning utifrån det som hände förra veckan. Det innebär att vi kommer återgå med undervisning på plats på måndag igen. Friska elever och frisk personal är på skolan. Har man symtom eller är sjuk så är man hemma, enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer, säger Martin Snickars i samband med barn- och utbildningsnämndens pressträff på fredagsförmiddagen. 

Valhall blir extra matsal

Skolledningen har haft ett par möten med de fackliga skyddsombuden för att titta igenom saker som de kan göra bättre för att begränsa och minska smittspridningen med förebyggande åtgärder. 

– Vi gör väldigt mycket, vi har lagt ut information på kommunens hemsida med vad vi gör. Vi har väl sett ett ställe där vi behöver göra mer och det är matsalen. Där äter både elever från högstadiet och gymnasiet skollunch. Det är svårt att hålla avstånd i kön och matsalen. Det vi har jobbat fram under veckan är att vi kommer starta en ny matsal i Valhall, på övervåningen där biblioteket tidigare har varit. Den öppnar på måndag, säger Snickars. 

Trångt på vissa busslinjer

Eleverna kommer delas upp under lunchen så att ungefär 250 elever får i Valhall. 

– Det är den största åtgärden för att kunna sprida ut eleverna ännu mer. Det går ut information till elever, vårdnadshavare och personal under dagen. 

Snickars berättar även att det finns en upprättad kontakt med Kalmar länstrafik om trängsel på vissa busslinjer. 

– Vi har sett att det har varit trångt på vissa busslinjer så vi har haft en dialog med KLT om att vi behöver mer utrymme på bussarna. Vi har jobbat på för att hitta lösningar. Jag har inte hört hur de har gjort men jag vet att de har försökt vidta åtgärder för att minska antalet elever per buss.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt