Annons:

Statistiken korrigeras – färre bekräftade fall i varje kommun

Foto: MostPhotos

Statistiken korrigeras – färre bekräftade fall i varje kommun

Färre är bekräftat smittade i länet än vad som tidigare redovisats. Det meddelar regionen i dag.
– Det handlar om dubbelnoteringar, säger Rolf Asmundsson, vid regionens pressjour. 

Annons:

Region Kalmar län har ändrat om lite i sin statistik och då upptäckt vissa felaktigheter i statistiken.

– Det handlar om dubbelnoteringar. I samband med att vi gjorde om konstaterade vi ett antal dubletter, men det är inte speciellt många, säger Rolf Asmundsson, vid regionens pressjour.

Totalt är 857 personer bekräftat smittade med covid-19 i länet, vilket är nio färre än vad som redovisades i går. 172 av dem har hittats genom självtest, samtliga dubletter fanns inom självtesterna, samt 685 (+-0) genom regionens provtagning. 

Antalt beställda självtester ligger på 8 979 (+471) och 6 203 har analyserats (+31). Regionen har utfört 11 922 (+172) provtagningar.

Korrigeras nedåt

I och med dubletterna korrigeras även siffrorna på kommunnivå. Västerviks kommun har 119 fall (sex färre), Vimmerby kommun 43 (två färre) och Hultsfreds kommun 42 (sex färre). Oskarshamns kommun har 71 bekräftade fall, vilket är två färre än tidigare.

I både Hultsfreds och Västerviks kommun har flest bekräftade fall hittats genom regionens provtagning, medan det är fler självtester som gett positivt utslag i Vimmerby kommun. 

Vecka 27 var den vecka där flest bekräftade fall konstaterades hittills. Då handlade det om 74 fall. Förra veckan rörde det sig om 24 totalt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt