Annons:

Startar gemensam praktik för läkar- och sjuksköterskestudenter

Nu startas en gemensam praktik. Foto: Pressbild

Startar gemensam praktik för läkar- och sjuksköterskestudenter

Tillsammans med Linköpings universitet och Linnéuniversitet startar nu Region Kalmar län en gemensam praktik för läkar- och sjuksköterskestudenter. 

Annons:

Den kliniska undervisningsavdelningen startar för första gången i Kalmar den 21 september. Det är läkarstudenter som går termin nio och sjuksköterskestudenter som går termin sex som tillsammans ska genomföra utbildningsmomentet "praktiskt vård- och omsorgsarbete" under två veckor på en avgränsad del av en vårdavdelning. 

Aktuella verkamheter är kirurgavdelning 7 och geriatriska kliniken avdelning 32B på Länssjukhuset i Kalmar. 

– De har engagerade huvudhandledare och chefer och har själva anmält intresse för detta, säger Region Kalmar läns utbildningsstrateg Elisabeth Johansson.

Den gemensamma praktiken är ett så kallat interprofessionellt lärande och tros ha stor nytta för studenterna. 

– De kommer att få en gemensam kunskapsbas, utveckla en bättre förståelse för varandras kunskap och värderingar och fördjupa sin egen kunskap genom att lära av andra professioner. Vi både hoppas och tror att detta kommer att bidra till ett förbättrat samarbete och därmed högre kvalitet i vården framöver, säger Elisabeth Johansson.

Det hela är ett samarbete mellan läkarprogrammet vid Linköpings universitet och sjuksköterskeprogrammet vid Linnéuniversitet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt