Annons:

Högskoleprovet blir av – så ser planen ut

Högskoleprovet blir av. Foto: Pixabay

Högskoleprovet blir av – så ser planen ut

Det blir högskoleprov i höst och det genomförs söndagen den 25 oktober. Principen är enkel – först till kvarn gäller för den som vill skriva provet.

Annons:

Det blir ett begränsat antal som får skriva provet. Det rör sig om 27 600 personer och det är drygt hälften jämfört med förra hösten. 

Regeringen har sedan tidigare beslutat att endast personer utan giltigt resultat från högskoleprovet får delta i höstens prov. Hela utgångspunkten med provet är att ge möjlighet till personer som verkligen behöver ett högskoleprov att kunna söka studier till vårterminen.

– Avsikten är inte att det ska vara ett prov som alla skriver bara för att man tycker det är roligt eller värdefullt, utan det är för dem som verkligen behöver det inför våren, säger regeringens provsamordnare Peter Honeth, till TT.

Varje högskola kommer ha ett begränsat antal skrivplatser och för Linköpings universitet handlar det om 1 100 anmälningar och för Linnéuniversitet 850 anmälningar. Anmälan till proven är öppen 25 september till 1 oktober.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt