Annons:

Tomas Söreling (S) fick ställa en fråga till finansministern Magdalena Andersson under lördagens distriktskongress för S i Kalmar län. Foto: Privat

Söreling fick ställa fråga till finansministern: "Vill ha någon på plats kontinuerligt”

Tomas Söreling fick möjlighet att ställa en fråga om Arbetsförmedlingen till finansminister Magdalena Andersson i samband med Socialdemokraternas digitala länskongress. 

Annons:

För första gången anordnade Socialdemokraterna i Kalmar län en digital distriktskongress, som innebar att respektive arbetarkommuns ledamöter var samlade på sina hemorter. 

De tjänstgörande ombuden i Hultsfreds kommun satt uppkopplade på Valhall. Gäst under distriktskongressen var finansminister Magdalena Andersson och Tomas Söreling, oppositionsråd i Hultsfreds kommun, fick ställa en fråga om Arbetsförmedlingens fråga till riksdagspolitikern. 

”Vi vill ha samarbete med Arbetsförmedlingen och vi hade Eva Nordmark på besök för en tid sedan. I dag har vi en skylt men ingen arbetsförmedling. Det är bara till för bokade besök, vi vill vara en del i det. Det måste bli bättre. Det räcker inte att säga att skyltarna ska upp utan vi vill ha någon på plats kontinuerligt”, sa Tomas Söreling till Magdalena Andersson. 

"Blandad framgång"

Socialdemokraterna i Hultsfred hade fyra av de totalt 36 motionerna som behandlades på lördagen. 

– Det var blandad framgång där vår motion med önskan om ett annat medlemsavgiftssystem till partiet avslogs. Sedan hade vi en om att viltstängselnätet skulle byggas ut och den blev bifallen, en om skyddsjakt på vildsvin som blev besvarad och en om ett förändrat reseavdrag som också blev besvarad.

Tage Erlanders hedersmedalj delades ut till Agneta Ringman, Borgholm, och Ann-Marie Fagerström, Emmaboda. Distriktskongressen passade också på att tacka av Anna Hedh för hennes 15 år som EU-parlamentariker.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt