Annons:

Oroande signalen – folk går till jobbet med symtom

Folk går till jobbet – trots att de har symtom. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Oroande signalen – folk går till jobbet med symtom

Det finns oroande signaler i länet. Personer med symtom för covid-19 går till jobbet – trots att de inte vet om de bär på viruset.
– Det oroar mig, säger smittskyddsläkaren Lisa Labbé Sandelin.

Annons:

Nu har smittspridningen, efter flera lugna månader, tagit fart på allvar igen. Den här veckan kan antalet fall bli bland de högsta under hela pandemin – och det finns flera oroväckande signaler ute i samhället.

En är att personer med symtom på covid-19 ändå går till jobbet. 

– Det oroar mig det jag ser, att man går till jobbet trots symtom, går och testar sig och sedan går tillbaka till jobbet innan man har fått testresultatet. Jag förstår att det finns ett uppdämt behov av att träffas och firas, men det kan vara mycket farligt. Så kan en superspridare skapas och det är viktigt att tänka på att hålla nere kontakterna och begränsa det, säger Lisa Labbé Sandelin. 

Hon säger att det är vanligt att de får till sig att folk jobbar trots symtom.

– Man kanske tycker att man känner likadant som förra gången och då var det inte covid. Eller så tycker man att det blir så jobbigt om jag är borta, då får kollegorna mer att göra. Det finns många skäl till att inte orka följa råden kring provtagning, men det är väldigt viktigt att man gör det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt