Annons:

Alla inkomna synpunkter var klagomål – nämndens ordförande ser covid-19-effekt

Socialförvaltningen tog emot 24 synpunkter under första halvåret och samtliga var klagomål. Nämndens ordförande Per-Inge Pettersson ser en tydlig covid-19-effekt. Foto: Ossian Mathiasson

Alla inkomna synpunkter var klagomål – nämndens ordförande ser covid-19-effekt

Socialförvaltningen tog emot 24 synpunkter under första halvåret. Samtliga var registrerade som klagomål.
– Jag tror inte att vi ska vara så förvånade, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C) och tänker på coronavirusets utbrott i våras.

Annons:

Som en viktig del i Hultsfreds kommuns kvalitetsarbete får socialförvaltningen ta emot och hantera synpunkter på verksamheten. Det har registrerats 24 synpunkter under första halvåret från 1 januari till 30 juni, vilket är nio fler än under samma period i fjol.

Tolv klagomål från närstående

Samtliga 24 inkomna synpunkter har registrerats som klagomål. Hälften ska ha handlat om bemötande/kompetens och övriga har handlat om delaktighet/inflytande (två stycken), ej verkställda beslut (tre stycken), service/tjänster (fem stycken) och information/webb (två stycken). 

– Klagomålen ska framför allt ha gällt säkerhet/trygghet, service, information och rutiner, säger Per-Inge Pettersson och fortsätter:

– Av de som lämnade in synpunkter på verksamheten var tolv stycken från närstående. Vad synpunkterna exakt består av och vad vi är nyfikna på är att man tar exempel på de olika synpunkterna. Det kommer vid årssammanställningen. Det blir intressant att se vad det är för något som närstående har skickat in.

Ser covid-19-effekt

Coronavirusets utbrott i våras, som ledde till att Hultsfreds kommun stängde alla särskilda boenden och korttidsboendet för besök, har en stor del i ökningen av antalet synpunkter. 

– Monica Örmander redovisade inkomna synpunkter och sa att det handlar om covid-19. I samband med covid-19 så är det fler synpunkter och framför allt från närstående. Jag tror inte att vi ska vara så förvånade, det är i allra högsta grad en oro och otrygghet som har flugit in för både brukare och framför allt anhöriga, som inte har kunnat träffa sina närmaste på boendena på samma sätt som tidigare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt