Annons:

Allvarlig situation fortsätter förbättras – så många är sjuka i dag

Coronaläget inom vård och omsorg i socialförvaltningen i Hultsfreds kommun har förbättrats något. Foto: Ossian Mathiasson

Allvarlig situation fortsätter förbättras – så många är sjuka i dag

Socialförvaltningen i Hultsfreds kommun har drabbats hårt under andra coronavågen. Antalet personer som är sjuka i covid-19 fortsätter sjunka. 

Annons:

För en vecka sedan var 70 personer, både medarbetare och brukare, inom socialförvaltningen smittade av covid-19. 

Dagens rapportering av covid-19-läget visar att antalet aktiva coronainfektioner fortsätter minska. I dag har 27 medarbetare och 10 brukare bekräftad covid-19. Det lägre antalet beror på att både brukare och medarbetare har tillfrisknat. 

Fortsatt användning av skyddutrustning

Socialförvaltningen väntar också på provsvar på fyra brukare och ett 20-tal medarbetare.

”Antalet provsvar vi väntar på har minskat jämfört med de senaste veckorna.  Totalt har cirka 600 prover tagits på brukare och medarbetare under oktober fram till idag”, skriver Hultsfreds kommun på sin hemsida. 

Frånvaron bland medarbetarna har pendlat mellan 11–14 procent under veckan. I dagsläget har socialförvaltningen ingen pågående smittspårning. 

”Vi har ett beslut från smittspårningsenheten om ett fortsatt förstärkt användande av skyddsutrustning. Beslutet gäller i 14 dagar framöver och därefter har vi ett nytt avstämningsmöte med smittspårningsenheten", skriver kommunen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt