Annons:

Det röda huset med ett torn på Oskarsgatan i Hultsfred hamnar i kommunalt ägo. Hultsfreds kommun köper huset för 475 000 kronor. Foto: Ossian Mathiasson

Rälgs tips ledde till kommunalt husköp i Hultsfred: ”Strategiskt läge”

Tommy Rälgs såg att det röda huset med ett torn på Oskarsgatan i Hultsfred låg ute till försäljning. Nu har Hultsfreds kommun förvärvat fastigheten för 475 000 kronor.
– Fastigheten ligger strategiskt rätt, säger kommunalrådet Lars Rosander. 

Annons:

Det röda huset med ett torn på Oskarsgatan i Hultsfred ligger mellan hyreshusen i kvarteret Oredan och Sämjan.

Tips ledde till husköp

När politikern Tommy Rälg upptäckte att huset låg ute till försäljning för en vecka sedan kom ärendet upp på kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde i tisdags. 

– Det är bara en vecka sedan Tommy Rälg var vaken och såg att huset var ute till försäljning. Han lyfte frågan om det var något för oss när det ändå var till salu. På en vecka har affären blivit klar. Det är mycket positivt och skapar möjligheter framöver, säger Tomas Söreling (S).

Hultsfreds kommun betalar 475 000 kronor för fastigheten och Lars Rosander ser många fördelar med det kommunala förvärvet av fastigheten. 

– Fastigheten ligger i anslutning till kvarteret Sämjan och Oredan, som Hultsfreds Bostäder äger, på Oskarsgatan. Fastigheten ligger strategiskt rätt och vi har fattat beslut om att förvärva fastigheten för 475 000 kronor. I och med att vi träffas i KSAU varje vecka så går det snabbare för oss och ta beslutet. Vi la ett bud och säljaren, ett fastighetsbolag i Oskarshamn, antog budet, äger Lars Rosander. 

Säljs vidare till bostadsbolaget

Kommunen har köpt fastigheten och kommer inom kort sälja den vidare till Hultsfreds Bostäder. 

– Affären har gjorts i samråd med ledningen för Hultsfreds Bostäder. Vi köper huset för det kommunala bostadsbolagets räkning om styrelsen i Hultsfreds Bostäder fattar samma beslut. Det är ett strategiskt förvärv. Den ligger så bra till för Hultsfreds Bostäder. De får avgöra hur de långsiktigt vill förvalta området då hyresfastigheter ligger runt det köpta huset. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt