Annons:

Hyresförhandlingarna har strandat i år igen – parterna står fortfarande långt ifrån varandra

De strandade hyresförhandlingarna mellan Hultsfreds Bostäder och Hyresgästföreningen kommer avgöras på central nivå. Foto: Ossian Mathiasson

Hyresförhandlingarna har strandat i år igen – parterna står fortfarande långt ifrån varandra

Förhandlingarna inför nästa års hyror hos Hultsfreds Bostäder har precis som förra vintern strandat. Nu ska ärendet behandlas på central nivå. 

Annons:

Hultsfreds Bostäder och Hyresgästföreningen kan inte komma överens om nästa års hyror. Ännu en gång har hyresförhandlingarna strandat. Bakgrunden är den hyreshöjning om 4,95 procent som det kommunala bostadsbolaget vill genomföra. Det är något som Hyresgästföreningen motsätter sig och vill se en oförändrad hyra.

Fåordig om vilka bud som har lagts

Parterna har inte kommit överens under totalt fyra (!) förhandlingstillfällen. Nu får Hyresmarknadskommittén kliva in och avgöra storleken på hyreshöjningen för andra året i rad. 

– Vi har förflyttat oss men inte tillräckligt mycket för att någon av oss skulle tycka att det var meningsfullt att fortsätta, säger Åke Nilsson. 

Hur har dialogen med Hyresgästföreningen sett ut den senaste tiden?

– Dialogen har varit bra och informationsutbytet stort. Hyresgästföreningen har haft mycket detaljfrågor och vi har efter bästa förmåga besvarat dessa. Det har på många punkter ökat förståelsen för varandra. Vi har haft fyra förhandlingstillfällen, säger Åke Nilsson. 

Hur mycket skiljer det mellan era bud?

– Protokollet från våra förhandlingar är inte justerat av alla så jag nämner ingenting om vilka bud som har lagts. 

När kommer Hyresmarknadskommittén med sitt beslut?

– Jag vet inte. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt