Annons:

BESKEDET: DÖDSFALLET KAN INTE KOPPLAS TILL COVIDVACCINET

Dödsfallet dagen efter vaccinering kan inte kopplas till covid-19-vaccinet enligt Läkemedelsverket. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

BESKEDET: DÖDSFALLET KAN INTE KOPPLAS TILL COVIDVACCINET

En äldre man avled dagen efter att ha vaccinerats mot covid-19. Enligt obduktionsprotokollet finns inga kopplingar mellan dödsfallet och vaccinationen. 

Annons:

Det var den 30 december som regionen gick ut med ett pressmeddelande om att en äldre, multisjuk person avlidit dagen efter vaccinering mot covid-19. Mannen var i 85-årsåldern och bodde på ett särskilt boende i Kalmar län och avled av ett hjärtstopp.

Regionen skickade en biverkningsrapport till Läkemedelsverket och nu är obduktionen klar. Protokollet visar inga kopplingar mellan dödsfallet och vaccinationen, rapporterar SVT. 

– Det finns inga indikationer i nuläget på att detta dödsfall skulle ha en koppling till vaccination mot covid-19, skriver Veronica Arthurson, enhetschef för Läkemedelsäkerhet, i ett mail till SVT.

Underlagen är nu skickade till den europeiska databasen EudraVigilance, som tar emot alla inkomna rapporter om misstänkta biverkningar kopplade till vaccinen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt