Annons:

  • Öppet hus för ny inomhusgolf

    Idag är det öppet hus för inomhusgolf i Storebro. Foto: Lotta Eliasson

  • Öppet hus för ny inomhusgolf

    Andreas Linder och Jakob Riis tycker det är kul att skapa förutsättningar för att saker händer. Torgny Jutterdal är en nöjd kund. Foto:Lotta ELiasson

Öppet hus för ny inomhusgolf

Redan förra helgen smygöppnade den nya inomhusgolfen i Storebro. Idag klockan 11 slås portarna upp för öppet hus men på grund av corona måste först en anmälan göras. 

Annons:

Strax före jul registrerades ett företag med golfinriktning i Storebro. Då var Jakob Riis och Andreas Linder i färd med att hitta en bra lokal för att starta upp inomhusgolf. Nu har de skrivit avtal med Fredenborgs Herrgård och är igång med att instruera kunder hur man går till väga med de digitala banorna. 

– Vi smygöppnade lite i helgen och nu har vi kalibrerat allt så inställningarna är på plats, säger Jakob Riis. 

Analys av slag

Genom datorn får man upp data som man kan analysera efter varje slag. Där kan man bedöma hur klubbhuvudet har träffat och man ser hur bra träff man har fått. 

– Radarn känner av vilka klubbor du använder och registrerar 10000 bilder i sekunden, berättar Andreas Linder. 

Kul att skapa förutsättningar

Båda är golfentusiaster även om Jakob Riis bara har spelat sedan i våras. 

– Jag har spelat till och från. För 20 år sedan började jag men när jag sedan fick familj lade jag av ett tag. Nu är jag igång igen, säger Andreas Linder. 

Båda är företagare och gillar när det händer något. Jakob Riis tycker det är kul att skapa förutsättningar för andra och gillar glada och nöjda kunder. 

– Så småningom ska vi ha tävlingar också men det blir längre fram. 

Handlar om vana

Torgny Jutterdal är en av kunderna idag och tillhör en av dem som jobbat mycket med utomhusbanorna. 

– Vi är en grupp veterangubbar som spelar och jag ska höra om de vill hänga på det här. 

Han är mycket nöjd med inomhusbanan och tycker att det är fanastiskt att kunna spela även vintertid. Banan känns lite annorlunda mot att spela utomhus men han tror att det handlar om vana. 

– Här inne kan man inte bedöma avståndet på samma sätt som utomhus eftersom bilden är bara 10 meter framför. Men om man väljer ranchläge kan man slå in klubborna och på så sätt känna hur man slår. Inomhusbanan blir ett jättebra komplement. 

Fakta

Anmälan sker via matchi.se som nås både genom dator och som app. Det går också att anmäla sig på facebooksidan eller ringa Jakob Riis eller Andreas Linder. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt