Annons:

BESKEDEN: Förlängt alkoholstopp och lättnader för gymnasiet

Statsminister Stefan Löfven lämnade flera nya besked avseende coronarestriktioner vid en pressträff på torsdagsmorgonen. Foto: Regeringen

BESKEDEN: Förlängt alkoholstopp och lättnader för gymnasiet

Förlängningar av flera restriktioner, men också ett antal nyheter. Det var vad som presenterades när regeringen höll presskonferens angående corona-pandemin på torsdagsmorgonen.

Annons:

De restriktioner som nu gäller kommer omprövas varje vecka. Det meddelade statsminister Stefan Löfven (S) på den presskonferens som regeringen höll på torsdagsmorgonen.

– Även om vi kan se en försiktig nedgång av smittspridningen i en del regioner så är läget fortfarande allvarligt, sa han.

Nya besked för gymnasieskolan

Vid pressträffen presenterades ett antal nya besked avseende förändrade och förlängda råd och restriktioner gällande coronasmittan.

Bland annat kom nya besked om gymnasieskolan från utbildningsminister Anna Ekström. Den nationella rekommendationen om distansundervisning förlängs till 1 april, men justeras också. Det gör att en blandad form av distans-, fjärr- och på-plats-undervisning möjliggörs.

 

Övriga besked i korthet:

 – Rekommendationen om distansarbete förlängs till 7 februari.

– Alkoholstoppet från klockan 20.00 på restauranger, som går ut på måndag, förlängs till den 7 februari.

– Kommuner uppmanas att hålla icke-nödvändig verksamhet stängd till 7 februari. Idrotts-, fritids- och kulturverksamheter för barn födda 2005 och senare undantas. Dessa bör genast återupptas, men bedrivas på så smittskyddssäkert sätt som möjligt.

– Rekommendationen om att bära munskydd i kollektivtrafiken i rusningstid förlängs våren ut.

– Arbetsmiljöverket får ett nytt uppdrag. Myndigheten ska göra en riktad tillsynsinsats med fokus på utsatta arbetsplatser och branscher i syfte att säkerställa att arbetsgivare följer gällande föreskrifter och regler ur smittsynpunkt.

– Munskydd i kollektivtrafiken under rusningstrafik gäller under hela våren.

– Maxgränsen på fyra personer per sällskap på restauranger fortsätter att gälla.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt