Annons:

Planen för gymnasiet – hälften av eleverna på plats nästa vecka

Så ser planen ut för gymnasiet.

Planen för gymnasiet – hälften av eleverna på plats nästa vecka

Både Hultsfreds gymnasium och Albäcksskolan har distansundervisning denna vecka. Tanken är att det blir studier på plats i större utsträckning nästa vecka. 
– Vi är inte helt klara än, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars. 

Annons:

Efter rekommendation från smittskyddsläkaren i Kalmar län beslutade barn- och utbildningsnämnden i Hultsfreds kommun att Albäcksskolan och Hultsfreds gymnasium skulle bedriva fjärrundervisning under vecka 9.

Planen är att Albäcksskolan ska ha två årskurser på plats varje vecka under vecka 10–12 efter ett rullande schema under förutsättning att smittläget tillåter det. Det blir årskurs 8 och årskurs 9 som börjar på högstadiet. 

– Det var så det var planerat inför vecka nio, men det sköts fram till vecka tio. Om det inte kommer några ändringar med nya rekommendationer från smittskyddsläkaren så blir det två årskurser på plats på högstadiet från och med måndag. Smittspridningsläget är fortfarande lågt i vår kommun och det kommer säkert inga nya direktiv för högstadieskolorna. Det är vad som står i beslutet. Vi har inte pratat klart än så det finns risk att det kan uppstå ändringar, säger Martin Snickars. 

Hälften ska vara på plats på gymnasiet

Från och med måndag återgår Hultsfreds gymnasium till Folkhälsomyndighetens tidigare beslut om att bedriva undervisning som en kombination av fjärr- och närundervisning fram till 1 april. 

– Gymnasiet återgår till FHM:s rekommendation med minst 20 procent och högst 80 procent av eleverna på plats fram till den 1 april. Det innebär att vi tittar på ungefär hälften av eleverna på plats från och med nästa vecka för att kunna undvika trängsel, säger Snickars. 

Men det är inte helt spikat att det blir så?

– Nej, det är inte helt klart. Det pågår diskussioner. Det ska vara klart i morgon så vi kan gå ut och informera elever och vårdnadshavare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt