Annons:

Noll coronafall och vaccineringen fortlöper som planerat

Socialförvaltningens vaccinering av brukare och medarbetare flyter på bra för stunden. Foto: Region Kalmar län/Pressbild

Noll coronafall och vaccineringen fortlöper som planerat

Socialförvaltningen i Hultsfreds kommun har noll coronafall och vaccineringen mot covid-19 fortlöper som planerat. 

Annons:

Socialförvaltningen har släppt en ny rapport som visar att vaccineringen mot covid-19 fortlöper enligt plan och att ingen brukare eller medarbetare inom vård och omsorg har konstaterad covid-19.

Det pågår inte många provtagningar och socialförvaltningen väntar inte på något provsvar gällande brukare ett provsvar gällande medarbetare. 

Om allt går som det ska Hultsfreds kommun vara klara med all vaccination till de äldre som kommunen har som uppdrag att vaccinera under vecka elva. Det handlar om den andra dosen till äldre på särskilda boenden, boende på gruppbostäder inom omsorgen och de som har hemsjukvård i ordinärt boende.

Så ser det ut bland medarbetare

Vaccination gällande medarbetare inom vård och omsorg genomförs som planerat. Alla medarbetare inom vård och omsorg har fått erbjudandet att anmäla sitt intresse av att vaccineras mot covid-19.

”Vecka 10 får de sista medarbetarna sin första vaccindos. Vi beräknar att vara klara med vaccineringen till medarbetarna under vecka 19, då det nu ska vara nio–tolv veckor mellan dos ett och dos två när det gäller AstraZenecas vaccin. Inom vård och omsorg har då 79 procent av medarbetarna vaccinerats”, skriver socialförvaltningen i ett inlägg på kommunens hemsida.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt