Annons:

Så ser planen ut för att förbättra Rosenfors – tre områden pekas ut

Så här ser visionsplanen ut för att försköna och förbättra återvinningsstationen och lekplatsen i Rosenfors. Foto: Hultsfreds kommun

Så ser planen ut för att förbättra Rosenfors – tre områden pekas ut

Höstens ortspromenad i Rosenfors renderade i många förslag. Visionsplanen visar att tre områden ska prioriteras lite extra.

Annons:

Projektet Hultsfred kommun Makeover syftar till att försköna den fysiska miljön på samtliga orter. Det har till exempel renderat i nya lekplatser, utegym, multiarenor, nya planteringar och enklare åtgärder i form av skadade skyltar och belysning. 

I höstas genomfördes ortspromenader i Vena och Rosenfors som resulterade i 60 genomförbara idéer till förbättringar i samhällena. 

Omdaning av återvinningsstation

Tre områden har pekats ut som extra viktiga i visionsplanen för Rosenfors, dels återvinningsstationen, dels Lillesjövägen/Qvarnsövägen och dels lekplatsen. 

Området vid återvinningsstationen är i behov av en omdaning för att bli trevligare, enligt visionsplanen. 

”Området bör inramas av körsbärsträd mot Häradsvägen. Genom att flytta containrarna till den norra kortsidan kan parkeringen utnyttjas bättre. Rastplatsen kan kompletteras med flera bänkbord och förgyllas med dungar av körsbärsträd. Asfaltsytan i södra delen är dålig och kan rivas bort och ersättas av ängsmark. Den döda eken ger ett dystert intryck och bör fällas”, står det i visionsplanen. 

Så ska lekplatsen förbättras

Lillesjövägen/Qvarnsövägen är en plats som har vuxit igen och kan bli fin igen om sly och buskar tas bort, enligt visionsplanen. Grupper av krikon och syrener kan skapas, något som i sin tur kan leda till upptrampade genvägar till lekplatsen. 

Befintlig lekplats innehåller för få lekredskap och det finns idéer på hur den kan utvecklas.

”Den kan kompletteras med en kompisgunga och en hinderbana för att attrahera barn i flera åldrar. De befintliga gungorna kan bytas till nya. Två picknickbord får också plats vid lekplatsen. Bra belysning bör också ordnas så att man kan leka här även när det är mörkt ute”, står det i visionsplanen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt